Τόμας Γουόκαπ: Είχε κάνει τα πάντα, έγινε και... Σπανούλης!

EUROKINISSI

Στο Περιστέρι αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον τρεις ηγέτες αλλά ότι στο γκρουπ Σλούκα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου πρέπει να προστεθεί ως ισότιμο μέγεθος και ο απίθανος Τόμας Γουόκαπ.

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Τόμας Γουόκαπ τον Ιούνιο του 2021, όλοι οι μπασκετικοί αναλυτές έκαναν λόγο για μια εξαιρετική προσθήκη για τους «ερυθρόλευκους».

Άλλωστε ο ξανθομάλλης Αμερικάνος είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και σε επίπεδο Euroleague φορώντας για τρία χρόνια τη φανέλα της Ζαλγκίρις, ως ένας αμυντικός «καταστροφέας» των αντιπάλων του, ως ένας παίκτης του προπονητή, ως ένα πολυεργαλείο που φάνταζε ως ιδανικό μπακ απ του Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια των Πειραιωτών.

Πλέον, όμως, δίπλα στο όνομα του χαρισματικού γκαρντ η λέξη «πολυεργαλείο» μοιάζει εξαιρετικά φτωχή για να καταγράψει το μέγεθος της συνεισφοράς του στο οικοδόμημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Πολυεργαλείο» ή μήπως ένας από τους ηγέτες του;

Στο θρίλερ του Περιστερίου, αποδείχτηκε ότι στο πρόσωπο του Γουόκαπ ο Ολυμπιακός έχει βρει τον… τέταρτο σωματοφύλακα των ηγετών του, δίπλα στους Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοφ και τον «κάπτεν» Κώστα Παπανικολάου.

Δεν είναι μόνο το τελευταίο σουτ-μαχαιριά που στέρησε από τον Βασίλη Σπανούλη την ευκαιρία να γκρεμίσει ένα απίθανο αήττητο που τρέχει ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις από τον Νοέμβριο του 2021 και στο οποίο ο “Kill Bill” είχε τη δική του ξεχωριστή συμβολή ως παίκτης.

Ήταν η συνολική ηγετική παρουσία στο παρκέ, το καθαρό μυαλό, τα καθοριστικά σουτ, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα τις στιγμές που η μπάλα «έκαιγε». Ήταν η πρώτη φορά που φανέρωνε τέτοια δείγματα ο Αμερικάνος; Όχι! Ήταν όμως η πρώτη φορά που ανέλαβε την ευθύνη του τελευταίου σουτ.

Κι αυτή είναι, ίσως, η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε στους πρωταθλητές η επίσκεψη στη Δυτική Όχθη. Το ότι παιχνίδι κερδήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τα χέρια από τα οποία έφυγε η μπάλα να μην είναι εκείνα του Κώστα Σλούκα.

Μήπως ήρθε η ώρα και ενός plan b στα τελευταία σουτ;

Μέχρι στιγμής, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όλες οι τελευταίες θέσεις κατέληγαν στον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι διαθέτει κρύο αίμα στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ο συγκεκριμένος μονόλογος, όμως, δεν είχε μόνο θετική, αλλά και αρνητική προέκταση, καθώς καθιστούσε τον Ολυμπιακό εξαιρετικά προβλέψιμο στην τελευταία του επίθεση. Όλοι ήξεραν ότι η μπάλα θα έφτανε στον Σλούκα!

Αν, λοιπόν, ο Μπαρτζώκας προσθέτει σταδιακά στο ρεπερτόριο των τελευταίων σουτ και άλλους παίκτες και κυρίως αν αυτοί έχουν την αυτοπεποίθηση μεγάλων σουτ, σαν αυτό που ευστόχησε ο Γουόκαπ στο Περιστέρι, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν έναν φονικό πλουραλισμό που ενδεχομένως να αποδειχτεί κομβικός στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News