Τσιτσιπάς - Λεχέτσκα 3-0: Σήκωσε το (αυτή τη φορά) το τιμημένο!

AMNA/EPA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σε έναν ακόμη ημιτελικό του Australian Open, κερδίζοντας 3-0 τον Γίρι Λεχέτσκα, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής!

Το μάτι γυαλίζει, το μυαλό καθαρίζει στα δύσκολα και το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του πρώτου Grand Slam στην ιστορία από Έλληνα τενίστα, βρίσκεται πλέον δύο βήματα από την υλοποίησή του.

Απέναντι σε έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπρόσωπους της νέας γενιάς του παγκόσμιου τένις, τον 21 ετών Γίρι Λεχέτσκα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δικαίωσε πλήρως τα λεγόμενα του Νόβακ Τζόκοβιτς που δήλωσε ότι «ο Στέφανος παίζει σε ρυθμούς πρωταθλητή».

Ο «Στεφ» ήταν καταιγιστικός στον προημιτελικό με τον νεαρό Τσέχο, έφτασε στο θρίαμβο με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) και πλέον περιμένει στους «4» τον Καρέν Χατσάνοφ, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στις πέντε αναμετρήσεις τους στα τουρνουά του ATP Tour.

Με όπλο το φονικό σερβίς…

O Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε αποφασισμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να μην αφήσει τον Τσέχο να… πάρει ανάσα! Του «έσπασε» το σερβίς με το καλημέρα, ο ίδιος «πυροβολούσε» στα δικά του σέρβις γκέιμ και πριν καλά-καλά προλάβει να ζεσταθεί ο Λεχέτσκα, ο Έλληνας άσσος προηγούνταν ήδη 3-0 στο πρώτο σετ.

Το σκηνικό δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τέλος του πρώτου σετ, το οποίο ολοκληρώθηκε σε 36 λεπτά, με τον τρόπο που άξιζε! Με ένα ακόμη εκπληκτικό σερβίς του Στεφ, ο οποίος κέρδισε το 84% των πόντων που παίχτηκαν στα πρώτα του σερβίς και κυριάρχησε με 6-3 υπερασπιζόμενος το δικό του μπρέικ, χωρίς να απειληθεί.

Η αντίδραση του Λεχέτσκα έφερε… τυφώνα!

Το σενάριο του δεύτερο σετ ήταν ολοκληρωτικά διαφορετικό. Ο Λεχέτσκα άρχισε να βρίσκει σταδιακά απαντήσεις στα σερβίς του Τσιτσιπά, άρχισε να πιέζει σταδιακά τον αντίπαλο του φλερτάροντας με το μπρέικ, ωστόσο ακόμη και στις περιπτώσεις που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ο Στέφανος έβγαζε από το καπέλο του πάντα τη σωστή απάντηση.

Μοιραία κανένα γκέιμ δεν «έσπασε» και οι δύο μονομάχοι οδηγήθηκαν στο tie break. Ήταν η ώρα να… χτυπήσει τη Μελβούρνη ελληνικός τυφώνας!

Ο Τσιτσιπάς όχι απλά δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Τσέχο, αλλά τον ισοπέδωσε με 7-2 και έφτασε ένα σετ πριν από την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το «δεν είμαι εδώ» του Στέφανου…

Θα περίμενε κανείς ότι η απώλεια του δεύτερου σετ (με τον τρόπο που αυτή προήλθε) θα έριχνε στα Τάρταρα την ψυχολογία του σαφώς πιο άπειρου Τσέχου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δε συνέβη.

Ο Λεχέτσκα αποδείχτηκε… μάγκας στο κορτ, μάζεψε γρήγορα τα συντρίμμια του και εμφανίστηκε στο τρίτο σετ αποφασισμένος να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης. Αντίθετα, ο Στέφανος εμφάνισε έλλειμα αυτοσυγκέντρωσης και μονολογούσε στην κάμερα «δεν είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, είμαι αλλού»…

Σ’ εκείνο το σημείο το τρίτο σετ βρισκόταν στο 3-3 και σε σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά ο Λεχέτσκα προηγούνταν 0-40 και είχε τρεις ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς και να προηγηθεί. Η διαδικασία «πνευματικής αυτοκάθαρσης» του Έλληνα άσου, όμως, μάλλον έπιασε τόπο με διαδοχικούς πόντους ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα και προηγήθηκε ξανά 4-3!

Ο αλύγιστος Λεχέτσκα όπως δεν έλεγε να το βάλει κάτω. Πάλευε σαν λυσσασμένος να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης, δεν πτοήθηκε ούτε από το γκέιμ που έχασε από 0-40, αλλά όσο κι αν προσπαθούσε αδυνατούσε να βρει τρόπους για να σπάσει έστω και μια φορά το σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Στέφανος υπερασπίστηκε όλα τα σέρβις γκέιμ του στο παιχνίδι, βρήκε εκείνος το καθοριστικό μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ του προημιτελικού και τελικά έφτασε στο τελικό 3-0 σετ, κερδίζοντας και το τρίτο σετ με 6-4, σφραγίζοντας το ραντεβού του με τον Χατσάνοφ στα ημιτελικά.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News