ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στο μυαλό του Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Αγκουέρο είναι πλέον κάτοικος Βαρκελώνης, ο Ζεσούς δεν πείθει κανέναν, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται πως έχει αποφασίσει: “ή ο Κέιν ή κανείς.”

Η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δαπανώντας 100 εκατομμύρια λίρες για τον Τζακ Γκρίλις, έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Την ίδια ώρα αν μπορεί κανείς να βρει μια αδυναμία στο πανάκριβο ρόστερ των πρωταθλητών Αγγλίας τότε αυτή εντοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κουν Αγκουέρο αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αξιόπιστη λύση, σε σημείο που πολλές φορές ο προπονητής του προτιμά να χρησιμοποιήσει στη θέση του φορ κάποιον που δεν είναι επιθετικός.

Οι φιναλίστ του Champions League ξεκίνησαν τη σεζόν με ήττα στο Community Shield από την Λέστερ και αμέσως μετά ο Πεπ ρωτήθηκε αν αυτό το αποτέλεσμα υπογράμμισε την ανάγκη της ομάδας του για την απόκτηση ενός επιθετικού. Η απάντηση του Καταλανού ήταν κατηγορηματική: “Όχι.”

Η αλήθεια είναι πως παρατηρώντας την περσινή σεζόν, δε μπορεί κανείς να αδικήσει το σκεπτικό του Πεπ Γκουαρδιόλα. Με τις ίδιες συνθήκες η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε πανεύκολα το αγγλικό πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Πέρσι ο Αγκουέρο ήταν τραυματίας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο Ζεσούς τελείωσε τη σεζόν με 9 γκολ, ενώ η Σίτι δεν είχε διαθέσιμο σε κομβικό σημείο της χρονιάς και τον ηγέτη της Κέβιν Ντε ΜπρόινεΠαρόλαυτα, ούτε καν απειλήθηκε από τον εγχώριο ανταγωνισμό. Τα 20-25 γκολ που πάντα χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε από τους μέσους της. Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών πέρσι ήταν ο Ιλκάι Γκιουντογάν με 13 τέρματα.

Ωστόσο, η εικόνα των “σίτιζενς” στον τελικό του Champions League απέναντι στην Τσέλσι, αύξησε τις φωνές που ζητούσαν επιθετικό. Επιπλέον, το φετινό καλοκαίρι όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου ενισχύθηκαν σημαντικά και πιθανότατα θα είναι καλύτεροι. Η Γιουνάιτεντ με τον Σάντσο και τον Βαράν ξεχειλίζει πλέον από ποιότητα σε κάθε γραμμή. Η Τσέλσι βάζει έναν τοπ σκόρερ όπως ο Λουκάκου στο ούτως ή άλλως υπερπλήρες ρόστερ της. Ακόμα και η Λίβερπουλ με τους τραυματίες να έχουν επιστρέψει συν την προσθήκη του Κονατέ, δε μπορεί να είναι χειρότερη από πέρυσι.

Όπως έχουμε αναλύσει σε άλλο κείμενο, ο Γκρίλις μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα στο γήπεδο σε τοπ επίπεδο, συνδυάζοντας όλες τις αρετές των υπόλοιπων μεσοεπθετικών της Σίτι, αλλά στην κορυφαία του σεζόν μέχρι τώρα στο σκοράρισμα έχει πετύχει 8 γκολ. Ο Γκιουντογάν έβαλε πέρσι σχεδόν όσα γκολ είχε σε όλη την καριέρα του και μοιάζει μάλλον απίθανο να το επαναλάβει.

Πριν από μερικές μέρες ο Πεπ ρωτήθηκε για τον Κέιν. Δεν αρνήθηκε το ενδιαφέρον, ωστόσο παραδέχθηκε πως όλα εξαρτώνται από την Τότεναμ και το αν θα τον πουλήσει ή όχι. Οι Πολίτες έχουν ακουμπημένα εδώ και καιρό 100 εκατομμύρια στο τραπέζι και περιμένουν, ωστόσο με το πρωτάθλημα να ξεκινάει σε λίγες μέρες, ο χρόνος πιέζει.

Παρόλαυατα ο πολυμήχανος και πολλές φορές πρωτοπόρος, Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται πως είναι έτοιμος για όλα. Ακόμα και για ένα… νέο κόλπο που θα κάνει τους αντιπάλους για ακόμα μια φορά να αναρωτιούνται “πως τα κατάφερε;”. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News