ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αντίο Τόκιο, καλημέρα Παρίσι... ελπίζουμε σε έναν κανονικό πλανήτη!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έριξαν την αυλαία τους και ευχή όλων είναι σε τρία χρόνια να έχουμε αφήσει ως ανθρωπότητα πίσω μας τον εφιάλτη του κορωνοϊού!

Στην ιστορία πέρασε η διοργάνωση που διεξήχθη κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις χωρίς την παρουσία κόσμου.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Τόκιο την Κυριακή, καθώς η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα της με την Τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι διεξήχθησαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Ο ουρανός φωτίστηκε από λευκά και χρυσά πυροτεχνήματα, τα οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από το σχεδόν άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, τονίζοντας και πάλι την περίεργη αυτή κατάσταση, δηλαδή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών.

Οι αποστολές των χωρών μπήκαν όλες μαζί στο Στάδιο, με την ιαπωνική σημαία να είναι δίπλα στην ελληνική. Σημαιοφόρος της Ελλάδας ο «αργυρός» Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός της ομάδας πόλο, που πριν από λίγες ώρες ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ακολούθησαν οι σημαίες της Γαλλίας και των ΗΠΑ που έχουν αναλάβει τις αμέσως επόμενες δύο διοργανώσεις. 

Κατά την διάρκεια της τελετής παραδόθηκε η Ολυμπιακή Σημαία στη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, από την Κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, μέσω του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News