Ολυμπιακός: Ο Λούντζης δεν είναι πλέον ένας ταλαντούχος πιτσιρικάς!

EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Λούτζης δεν είναι κανένα πιτσιρίκι, οδεύοντας στα 25 του χρόνια, αλλά πλέον είναι παραπάνω από πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι ο εκπληκτικός φέτος Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ στην προσπάθεια για την τέταρτη Ευρωλίγκα του. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός από τότε που έγινε η διαδικασία για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Απ’ το διάστημα, δηλαδή, που ο ομογενής γκαρντ «κόπηκε» απ’ τους Ντάλας Μάβερικς κι αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες -ανάμεσα τους κι ο Ολυμπιακός- ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Τελικώς ο Ντόρσεϊ συνεχίζει στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ (ίσως όμως όχι για πολύ ακόμη) κι οι Πειραιώτες χαράζουν την πορεία τους με το ρόστερ που είχαν στο ξεκίνημα.

Την Τρίτη, στον θρίαμβο επί της Φενέρ, όπως και προχθές στη μεγάλη νίκη επί της Εφές, ο Κώστας Σλούκας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Είναι τραυματίας κι έμεινε στα… πιτς. Κάπως έτσι προκύπτουν οι ευκαιρίες. Προχθές ήταν η μέρα ή μάλλον η βραδιά του Μιχάλη Λούντζη να φωνάξει «παρών».

Δεν είναι μικρός ο διεθνής γκαρντ απ’ το Μπραχάμι. Οδεύει στα 25 του χρόνια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν η χρονολογία γέννησής του. Αυτό που τους νοιάζει όλους είναι η εικόνα στο γήπεδο.

Εκεί ο Λούντζης, στο προχθεσινό ματς, πήρε τον έλεγχο στα χέρια του και σχεδόν όλα ήταν τέλεια. Με ποιους απέναντι; Με τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης, τον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Ο Λούντζης συνήθως προσφέρει στο αμυντικό κομμάτι. Κάνει τη βρόμικη δουλειά. Προχθές, όμως, έκανε πολλά βήματα παραπάνω.

Πώς όχι άλλωστε απ’ τη στιγμή που έκανε τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι με τους 13 πόντους που σημείωσε. Γενικότερα, βέβαια, η παρουσία του ήταν εκπληκτική σε τέτοιο σημείο, που να τον αναφέρει στα λόγια ο κόουτς της Εφές, Εργκίν Αταμάν, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να πει ότι «ο Λούντζης έκανε μεγάλο βήμα μπροστά» και ο -για μία ακόμη φορά σπουδαίος- Σάσα Βεζένκοφ, να τονίσει ότι «είναι σημαντικότερο απ’ τη νίκη ότι ο Λούντζης είναι πάντα έτοιμος».

Ο 24χρονος γκαρντ των Πειραιωτών πέρασε από δύσκολο δρόμο για να φτάσει εδώ που έφτασε. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τη γειτονιά του, τον Κρόνο, απ’ όπου τον πήρε ο Παναθηναϊκός. Στους «πράσινους» δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε τα πράγματα.

Εκανε την προσπάθειά του στο Λαύριο και στα Τρίκαλα κι εντέλει πάτησε γερά στα πόδια του στον Προμηθέα. Από εκεί τον πήρε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2021 και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε πλέον όλοι μας.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News