Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Πέθανε ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας

eurokinissi

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, βυθίζοντας στο πένθος το κροατικό ποδόσφαιρο.

Δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 88 χρόνια του, ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς «έφυγε» από τη ζωή, μετά από πολυετή «μάχη» με τον καρκίνο, με την είδηση να σπορπά θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο θρυλικός Κροάτης προπονητής κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τη χρονιά που ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κατάληψη της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, στην αξέχαστη πορεία της «Χρβάτσκα» στα γήπεδα της Γαλλίας, κατά την παρθενική της παρουσία σε Μουντιάλ ως ανεξάρτητο κράτος.

Ο Μπλάζεβιτς κατέκτησε τίτλους με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τις Σιόν, Γκρασχόπερς στην Ελβετία,  κάθισε στους πάγκους της εθνικής Ιράν και της εθνικής Βοσνίας τη σεζόν 2008-09 και έκλεισε την καριέρα του στους πάγκους ως προπονητής της Ζαντάρ της σεζόν 2014-15.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News