Μπάμπης Χριστόγλου: Δηλαδή, ρε κόουτς, εσύ μας σεβάστηκες;

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

«Αλήθεια είναι, όμως, πως ακόμα περισσότερα παράπονα, κόουτς, πρέπει να έχουν από σένα για όσα (δεν) έκανες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι οι φίλοι του Ολυμπιακού». Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στη SportDay της Τετάρτης (15/2).

Να έχεις κερδίσεις με εξάρα λίγες ώρες πριν και να έχεις νεύρα δεν γίνεται. Μαλακώνει το «είναι» σου όταν βλέπεις την ομάδα σου να παίζει 90 λεπτά φουλ επίθεση και να πατάει τον αντίπαλο. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό. Εβγαλε αντίδραση, πάτησε το γκάζι γερά και πέρασε πάνω απ’ την ομάδα του Αναστασίου. Νεύρα δεν μπορείς να έχεις, λοιπόν. Μπορείς, όμως, να έχεις απορίες.

Απορίες που γίνονται μεγαλύτερες μετά τις δηλώσεις του Μίτσελ μετά το τέλος του ματς με τους Αγρινιώτες. Μέσες-άκρες ο Ισπανός έβγαλε ένα παράπονο για την έλλειψη σεβασμού που ένιωσε μετά το 3-0 απ’ την ΑΕΚ. Αλήθεια είναι, όμως, πως ακόμα περισσότερα παράπονα, κόουτς, πρέπει να έχουν από σένα για όσα (δεν) έκανες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αλλά αυτοί δεν στέκονται μπροστά από ένα μικρόφωνο να στα πουν. Να στα πω εγώ, λοιπόν. Ή, μάλλον, να σου πω όσα εγώ σκέφτομαι.

Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε στη Φιλαδέλφεια να μείνει στον πάγκο ο Πασχαλάκης, που στην Τούμπα έβγαζε ακόμα και τα άουτ κάνοντας την κορυφαία του εμφάνιση απ’ τη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό. Και μη μου λέτε για τις συνήθειες των προπονητών να βάζουν άλλους γκολκίπερ στα Κύπελλα, διότι το ματς με την ΑΕΚ εκτός έδρας δεν είναι ένα απλό ματς Κυπέλλου. Ειδικά απ’ τη στιγμή που είναι και το πρώτο που παίζει η ομάδα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στην ίδια λογική δεν κατάλαβα και τα περισσότερα απ’ τα υπόλοιπα που έκανες κόουτς κόντρα στην ΑΕΚ. Γιατί να μην παίξει βασικός ο Ροντινέι, που έχει μπει με φόρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Βρουσάι; Και δεν το λέω για να κρεμάσω στα μανταλάκια τον Βρουσάι αλλά, απέναντι σε μία φύσει επιθετική ομάδα με καλά άκρα, πόσο λογικό είναι να βάζεις παίκτη που παίζει δεξιός μπακ από ανάγκη κι όχι επειδή είναι η θέση του; Και άλλα αρκετά ακατανόητα. Χωρίς να ξέρω την ακριβή ιατρική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού, δεν μπορώ να δεχτώ ως σωστή την απόφαση του Μίτσελ να βάλει σε θέση «10» τον Χουάνγκ.

Για δύο λόγους: πρώτον διότι ο Κορεάτης έχει δείξει σε όλο τον κόσμο ότι του ταιριάζει πολύ να παίζει δίπλα και λίγο πιο μπροστά από τον Εμβιλά – ή όποιο άλλο «εξάρι» παίξει και δεύτερον διότι είχε ο Μίτσελ διαθέσιμο τον Φορτούνη για να παίξει στο «10» και τον άφησε στον πάγκο. Μιλάμε για τον παίκτη που έδειξε σε καλή κατάσταση όταν μπήκε ως αλλαγή στη Φιλαδέλφεια ενώ προχθές, απέναντι στον Παναιτωλικό, πέταγε. Γι’ αυτό, κόουτς, στο ξαναλέω. Με βάση όσα έχεις κάνεις και λίγα άκουσες ή ένιωσες από το ματς στη Φιλαδέλφεια και μετά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News