ΧΑΒΙΕ ΤΕΜΠΑΣ: «Ηθικοί αυτουργοί της αποχώρησης Μέσι οι Πέρεθ και Ρεβερτέρ»

Τεράστια βόμβα έριξε ο πρόεδρος της La Liga Χαβιε Τέμπας, καθώς όπως υποστηρίζει ο CEO της Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, έπεισαν τον Λαπόρτα να αφήσει τον Μέσι.

Ανατροπή δεδομένων φαίνεται πως έχουμε στην υπόθεση της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα κυκλοφόρησε η είδηση πως ο νέος  εκτελεστικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα» Φεράν Ρεβερτέρ έκανε νέα πρόταση στον Αργεντινό έτσι ώστε να τον πείσει να μείνει στην Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος της La Liga όμως, Xαβιέ Τέμπας έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στο θέμα καθώς όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στο «El Larguero», ο Λαπόρτα ουσιαστικά πείστηκε από τον Ρεβερτέρ και τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, έτσι ώστε να αφήσει τον Μέσι να φύγει και να μην αποδεχτεί την συμφωνία της ισπανικής λίγκας με την CVC λόγω της European Super League.

Aυτό τουλάχιστον φαίνεται πως του εκμυστηρεύθηκε ο Χάουμε Γιοπίς που είναι υπεύθυνος στρατηγικής πολιτικής των «μπλαουγκράνα» και μάλιστα έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Λαπόρτα. «Εάν αφήσεις τον Μέσι θα είσαι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα».

Ο Τέμπας ισχυρίζεται πως ο CEO των «μπλαουγκράνα» φοβέρησε τον Λαπόρτα όταν του εξήγησε το σχέδιο της La Liga και του έδωσε τις εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να μην αποδεχθεί τη συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό.

Υπενθυμίζουμε πως ούτε η «Βασίλισσα» αποδέχεται αυτήν την συμφωνία για οικονομική ενίσχυση 2,7 δισ. στους ισπανικούς συλλόγους από την CVC για το 10% των δικαιωμάτων της La Liga, που ορίζει πως για τα επόμενα 50 έτη δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News