Οσμή σκανδάλου: Η Μπαρτσελόνα κατηγορείται ότι έδωσε 1,4 εκατομμύρια σε εταιρεία διαιτητή

ΑΠΕ

Η εισαγγελία της Βαρκελώνης, ερευνά εταιρία, η οποία ανήκει στον πρώην διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα για πιθανή διαφθορά, καθώς φέρεται να έλαβε το ποσό του 1,4 εκατομμυρίου ευρώ από την Μπαρτσελόνα από το 2016 έως και το 2018.

Οσμή σκανδάλου στην Ισπανία, καθώς η εισαγγελία της Βαρκελώνης διεξάγει έρευνα για πιθανή διαφθορά, η οποία εμπλέκει (και) την Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER, επί των ημερών του Τζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου (από το 2016 έως το 2018), η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το ποσό του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ στον άλλοτε διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα.

Τα χρήματα δόθηκαν σε εταιρεία του, ενώ εκείνο το διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε τρία μέρη και η τελευταία πληρωμή έγινε -συμπτωματικά ή όχι- την περίοδο που άφησε τα καθήκοντά στην επιτροπή διαιτησίας.

Ο πρώην διαιτητής στην απολογία του ανέφερε ότι η υπηρεσία που παρείχε είναι συμβουλές προς τους παίκτες για το πώς να συμπεριφέρονται στους διαιτητές. Η έρευνα της Εισαγγελίας σχετίζεται με έλεγχο του Δημοσίου για παρατυπίες στη φορολογία των τριών προαναφερθέντων ετών, καθώς ο πρώην διαιτητής δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι παρείχε υπηρεσίες στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μπαρταμέου τόνισε ότι η παροχή αυτών των χρημάτων κόπηκε το 2018 στο πλαίσιο της πολιτικής για μείωση των εξόδων. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας η ομάδα ξόδευε ήδη χρήματα για αυτές τις υπηρεσίες, κάτι που ισχυρίστηκαν και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης, ο πρώην διαιτητής, μιλώντας στο Cadena SER ανέφερε ότι δεν ευνόησε ποτέ τη Μπαρτσελόνα και η δουλειά του ήταν να προσφέρει μόνο υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News