Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία με τον Βόλο να τα φέρει… Τούμπα

Τσέριν
EUROKINISSI

Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει το «3 στα 3» και να αφήσει τους άλλους στον «πόλεμο» της Τούμπας, να μετράνε δοκάρια και να περιμένουν τις εφέσεις.

O Βόλος είναι η ομάδα που φέρνει μνήμες του Παναθηναϊκού του πρώτου γύρου. Από το επιβλητικό 1-5 στο Πανθεσσαλικό μέχρι το 3-0 της Λεωφόρου για το κύπελλο. Μία ομάδα που ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και -το σημαντικότερο- ταιριάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το αποτέλεσμα μετράει

Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει το «3 στα 3» και να αφήσει τους άλλους να μετράνε δοκάρια και να περιμένουν τις εφέσεις. Το ότι κέρδισε στο «Βικελίδης» δε το συνιστά αμέσως ως το φαβορί να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια, αλλά τον κρατάει ολοζώντανο μέσα στη μάχη του τίτλου. Τώρα δεν είναι η ώρα να μετρηθεί η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα, αλλά αυτή που παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και ο Παναθηναϊκός αυτό ακριβώς έκανε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Άρη.

Δεν επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, αλλά έβγαλε τη σκληράδα και την αντίδραση που απαιτείται στη μάχη του τίτλου. Τα προβλήματα παραμένουν: ο Παναθηναϊκός δέχεται εύκολα φάσεις, βρίσκεται πίσω στο σκορ και η μεσαία γραμμή είναι ιδιαίτερα κουρασμένη, τουλάχιστον μία ταχύτητα πίσω από αυτή που βλέπαμε στον πρώτο γύρο.

Τα προβλήματα παραμένουν

Φταίει το ντεφορμάρισμα του Ρούμπεν, φταίει ότι δεν ταιριάζουν μαζί Ρούμπεν-Κουρμπέλης, φταίνε και τα δύο μαζί. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» δεν βγάζουν τη σιγουριά που έβγαζαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Με αυτά τα μειονεκτήματα πορεύεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι να βρει τη γιατρειά. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν «φάρμακο» τόσο ως προς τη σημασία της νίκης όσο και για την αντίδραση που έβγαλε όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Το παιχνίδι με τον Βόλο μπορεί να γίνει ένα εύκολο απόγευμα στη Λεωφόρο για να μεγαλώσει η αυτοπεποίθηση.

Μη ξεχνάτε πως η αγωνιστική έχει το ντέρμπι της Τούμπας. ΠΑΟΚ εναντίον ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να θέλει μη νίκη της Ένωσης. Η ήττα θα είναι το ιδανικό γιατί ακόμα κι αν η ΑΕΚ πάρει το τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο (είτε στο γήπεδο είτε στα χαρτιά) το τριφύλλι πάλι πρώτο θα είναι. Μικρή σημασία έχει η πρωτιά στην κανονική περίοδο ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ με εξίσου μικρές διαφορές. Άλλο, όμως, να κυνηγάς κι άλλο να σε κυνηγούν.

Το άγχος τώρα το έχει η ΑΕΚ

Όλοι στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι «όλα τα λεφτά» είναι το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος η απόδειξη με εμφατικό τρόπο πως ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Πριν από το ντέρμπι, όμως, οι «πράσινοι» καλούνται να ξεμπερδέψουν με τον Βόλο, ουχί ομάδα φόβητρο, αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Το +4 φέρνει έξτρα άγχος στην ΑΕΚ πριν από τον ΠΑΟΚ, της δημιουργεί συνθήκες «must win». Η ΑΕΚ τούτη τη στιγμή είναι η ομάδα που πείθει περισσότερο για τον τίτλο, αλλά έχει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και ένα «ραντεβού» με τον Ατρόμητο που έτσι κι αλλιώς έχει τις ιδιαιτερότητές του μετά τα όσα προηγήθηκαν.

Ο «πόλεμος» δεν πρέπει να τον αφορά

Ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερα πράγματα στο κεφάλι του, πρωτίστως η δική του έννοια είναι να επανέλθει στην αποτελεσματικότητα του πρώτου γύρου που θα δημιουργήσει ξανά μέσα στον οργανισμό τις συνθήκες της σιγουριάς. Ακόμα κι αν χαρακτηρίζεται από πολλούς ως υπερβατική η εφετινή πορεία στο πρωτάθλημα και αν δεν πείθονται ακόμα από τους «πράσινους» ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε από την αρχή με τα λάθη και τα σωστά, με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα. Το ότι δεν χαρακτηρίζεται ως φαβορί για το πρωτάθλημα και το ότι αυτή τη στιγμή η σκόνη που έχει σηκωθεί από τους «μπουρλοτιέρηδες» στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τον «αγγίζει» (παρά το γεγονός ότι δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις -και καλά κάνει) είναι τα «όπλα» του για τη συνέχεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News