Ολυμπιακός - Άρης 82-51: Περίπατος με... σηκωμένο χειρόφρενο περιμένοντας τον Παναθηναϊκό!

EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός καθάρισε από την πρώτη περίοδο τον Άρη με εντυπωσιακό σερί 20-0, έφτασε δια περιπάτου στο τελικό 82-51 και έκανε συντήρηση δυνάμεων περιμένοντας τον αυριανό ημιτελικό τον Παναθηναϊκό.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό με τον Άρη ήταν διπλό και δεν είχε τόσο μεγάλη σχέση με τη νίκη επί των «κίτρινων» (που, κακά τα ψέματα, έμοιαζε σχεδόν με αυτονόητη και έτσι φάνηκε και με το… δια περιπάτου 82-51 με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση).

Αφενός ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του και να μην τους φορτώσει με περιττά λεπτά στο παρκέ (δεδομένου ότι αν η ομάδα του φτάσει στον τελικό θα πρέπει να δώσει τρία παιχνίδια σε ισάριθμα εικοσιτετράωρα) και αφετέρου να εντάξει σιγά – σιγά ξανά τον Κώστα Σλούκα σε αγωνιστικό ρυθμό, με το διεθνή γκαρντ να αγωνίζεται μετά από 20 μέρες απουσίας.

Το πρώτο ζητούμενο επετεύχθη ουσιαστικά στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας… χάιδεψαν το γκάζι και με ένα εντυπωσιακό σερί 18-0 μετέτρεψαν το ισόπαλο 4-4 στο εντυπωσιακό 22-4 χωρίς να δεχτούν καλάθι για έξι ολόκληρα λεπτά.

Για ακόμη ένα παιχνίδι τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης σε αντίπαλό του από το ξεκίνημα μιας αναμέτρησης, όσο κι αν ο Γιάννης Καστρίτης επιχειρούσε με άμυνες ζώνης να αποσυντονίσει την καλοκουρδισμένη μηχανή των πρωτοπόρων της Euroleague.

Με τον Τολιόπουλο μπλοκαρισμένο από τις… τανάλιες του Γουόκαπ, ο Άρης αδυνατούσε να βρει επιθετικό ρυθμό με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το σκορ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Η είσοδος του κεφάτου Μήτρου Λονγκ, έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο δεκάλεπτο, επέτρεπε στον Άρη να μειώνει κατά διαστήματα τη διαφορά κάτω από τους 15 πόντους, ωστόσο η κυριαρχία του Ολυμπιακού στη θέση «5», δεν επέτρεπε οποιοδήποτε σενάριο μιας απίθανης ανατροπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 39 πόντους που σημείωσαν οι Πειραιώτες, οι 14 είχαν επιτευχθεί από το δίδυμο Φαλ – Μπλακ (σ.σ. ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός 12άδας λόγω του περιορισμού των αριθμών των ξένων, τον Τζοέλ Μπολομπόι), με τον Γάλλο και τον Αμερικάνο να στήνουν πάρτι στις δύο ρακέτες και τον Άρη να περιορίζεται σε μερικές εντυπωσιακές εκλάμψεις του Γκούντγουιν.

Στην επανάληψη το σενάριο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο μεν Ολυμπιακός έτρεχε με… σηκωμένο το χειρόφρενο, έχοντας φανερά το μυαλό του περισσότερο στον επικείμενο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου, ο δε Άρης προσπάθησε όσο μπορούσε να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολο. Κάθε φορά που οι Θεσσαλονικείς επιχειρούσαν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άνοιγαν ρυθμό και… εξαφανίζονταν στον ορίζοντα.

Μοιραία το ενδιαφέρον στο δεύτερο εικοσάλεπτο επικεντρώθηκε περισσότερο στο θέαμα, το οποίο ήταν κυρίως αμυντικό με Παπανικολάου και Μήτρου Λονγκ να επιδίδονται σε διαγωνισμό κοψιμάτων!

Οι δύο φοβερές τάπες ήταν ίσως η μόνη στιγμή του προημιτελικού που υπήρξε… ντέρμπι!

Η τρίτη περίοδος βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να έχουν εδραιώσει διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (60-37) και να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τον… μεσημεριανό ήλιο που έστελνε τις ακτίνες του στο παρκέ και λιγότερο από τους αντιπάλους τους.

Σε ότι αφορά τον Κώστα Σλούκα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού πάτησε για πρώτη φορά παρκέ 6.52 πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, αγωνίστηκε και πάλι στην 4η περίοδο, πρόλαβε να μοιράσει 2 ασίστ, πέτυχε ένα απίθανο καλάθι με αλλαγή χεριού στον αέρα και σωματικά έδειξε να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης, βέβαια, έμελλε να βάλει πάλι ο αγαπημένης της «ερυθρόλευκης» εξέδρες, Τζορτζ Πάπας, ο οποίος με ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο πέτυχε το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το τελικό 82-51.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News