Ολυμπιακός: Ο... άλλος Ελ Αραμπί

Ελ Αραμπί
eurokinissi

Η λέξη γκολ δεν είναι τη φετινή σεζόν εκείνη που περιγράφει καλύτερα τον Μαροκινό, αλλά η λέξη ασίστ.

Όταν ακούει κανείς το όνομα «Γιουσέφ Ελ Αραμπί» το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη: γκολ. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους γκολτζήδες που πάτησαν ποτέ τα ελληνικά γήπεδα με οποιαδήποτε φανέλα, όχι μόνο του Ολυμπιακού και σ’ αυτό λογικά συμφωνούν και οι πλέον σκληροπυρηνικοί οπαδοί των άλλων ομάδων.

Τη φετινή σεζόν ωστόσο το όνομα του Μαροκινού δε συνδυάζεται, απαραίτητα, με τη λέξη γκολ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον υπάρχει μια άλλη λέξη που ταιριάζει έναν «κλικ» περισσότερο. Κι αυτή η λέξη είναι η λέξη: ασίστ. Η ασίστ που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής στον Μπιέλ στο γήπεδο της Λαμίας ήταν η του φετινή. Πλέον δηλαδή έχει λιγότερα γκολ (4) από ασίστ.

Για να γίνει περισσότερο σαφές, πέρυσι όλη τη σεζόν σε συνολικά 2.920 αγωνιστικά λεπτά ο Ελ Αραμπί είχε 4 ασίστ, δηλαδή μία λιγότερη απ’ όσες έχει φέτος ως τώρα. Και φέτος ο χρόνος του είναι 1.437 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανοίγει άλλο… κεφάλαιο

Είναι ολοφάνερο ότι το σπουδαίο αυτό αγωνιστικό κεφάλαιο που λέγεται Ελ Αραμπί έχει μπει στην επόμενη… φάση. Κι αυτή η φάση τον βρίσκει με ελαφρώς διαφορετικό ρόλο. Λιγότερο χρόνο λόγω των αντοχών του που έχουν μειωθεί αφού έχει μεγαλώσει αρκετά πια. Και περισσότερη δημιουργία από εκτέλεση παίζοντας περισσότερο εγκεφαλικά. Η δημιουργία στο γκολ του Μπιέλ είναι υψηλής κλάσης και ποδοσφαιρικής ευφυΐας.

Όχι, όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ντε και καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν ποντάρει ακόμα στα γκολ του συγκεκριμένου παίκτη που έχει στα γονίδιά του την ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Τα γκολ είναι ευπρόσδεκτα όπως είναι πια και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει για να οδηγήσουν σ’ αυτά κι ας μην είναι ο τελευταίος που θα ακουμπήσει τη στρογγυλή θεά πριν εκείνη αναπαυτεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News