CHAMPIONS LEAGUE: Κολοβός και Αθανασιάδης πέταξαν εκτός τον Ερυθρό Αστέρα

Η Σερίφ Τιρασπόλ απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα και η Φερεντσβάρος τη Σλάβια Πράγας στα παιχνίδια που άνοιξαν τη βραδιά στις ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Πρόκριση και για τη Σαχτάρ.

Η Σερίφ, με τον Γιώργο Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τον Δημήτρη Κολοβό ως κρυφό κυνηγό, πήρε μια μεγάλη πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα, κερδίζοντάς τον στο Τιρασπόλ με 1-0. Το γκολ πέτυχε με απίστευτη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Κολομβιανός αμυντικός Ντανίλο Αρμπελόδα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στην Πράγα, η Σλάβια πίεσε από την αρχή και μολονότι έχασε με τραυματισμό τον Νιγηριανό επιθετικό Ολαγίνκα στι 19’, άνοιξε το σκορ με τον διεθνή μέσο Λούκας Μάσοπουστ στο 36’. Όμως, παρ’ ότι η Φερεντσβάρος έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βόσνιου Έλνταρ Τσίβιτς στο 84’, άντεξε και υπερασπίστηκε το υπέρ της 2-0 στη Βουδαπέστη, πετώντας έξω από την επόμενη φάση τoυς Τσέχους.

Ο Λασινά Τραορέ άνοιξε νωρίς το σκορ στο Κίεβο απέναντι στην Γκενκ, με πλασέ από κοντά στο 27’ και στο 76’ ο Μάρκος Αντόνιο έβαλε οριστικά τη σφραγίδα στην πρόκριση της Σαχτάρ (2-0), που είχε κερδίσει με 2-1 και στο Βέλγιο. Η Γκενκ μείωσε απλά σε 2-1 με τον Ντέσερς στο 90’

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News