ΑΕΚ - Αστέρας Τρ.: Είναι απευθείας κόκκινη του Γκαρντάφσκι; Η UEFA λέει «όχι, είναι κίτρινη»

Πολλή κουβέντα προκάλεσε η απευθείας κόκκινη του Τζοβάρα στον Γκαρντάφσκι μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Τι λέει η UEFA; Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, πρόκειται για ριψοκίνδυνο παίξιμο που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Πολλή κουβέντα σήκωσε η απευθείας κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Τζοβάρας στον Γκαρντάφσκι για μαρκάρισμα από πίσω στον Σέρχιο Αραούχο μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης στην OPAP Arena.

Ποια είναι, ωστόσο, η άποψη της UEFA για τέτοιες φάσεις; Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, κακώς ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης, το μαρκάρισμα του οποίου ήταν ριψοκίνδυνο παίξιμο, το οποίο θα πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κι όχι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο, το οποίο προέρχεται από εκπαιδευτικό υλικό της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και αποτελεί οδηγία για τους διαιτητές.

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να γίνονται τέτοιου είδους μαρκαρίσματα στα παιχνίδια, αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που αφορούν σκόπιμο κτύπημα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ακολουθείται η οδηγία της απευθείας κόκκινης κάρτας. Ο Τζοβάρας, ωστόσο, έκρινε ότι έπρεπε να αφήσει την ομάδα της Τρίπολης με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό, χωρίς καν να χρειαστεί τη βοήθεια του VAR!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News