Άρης: Οι τρεις στόχοι που δεν πρέπει να χαθούν

Eurokinissi

Ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν και πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη Super League, προκειμένου να μην υποθηκεύσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Oυσιαστικά δύο στροφές πριν από το φινάλε, ο Άρης καλείται να διαχειριστεί και να φέρει σε πέρας τρεις επικίνδυνες αποστολές για να καταφέρει το καλοκαίρι να παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρός, με συγκεκριμένο πλάνο και χάρτη.

Να μη χαθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο πρώτος και πιο βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση της πέμπτης θέσης, που προσφέρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο θα είναι και το πέμπτο διαδοχικό σε δύσκολα μάλιστα χρόνια. Ο Άρης έχει ήδη πατήσει στην 5η θέση, έχει προσπεράσει τον Βόλο και θέλει να πλασαριστεί καλύτερα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ώστε στα πλέι οφ να είναι στις θέσεις που οδηγούν στο Europa Conference League.

Η διαφορά του από τον τέταρτο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ είναι 11 βαθμοί και από τον τρίτο Ολυμπιακό 13, κάτι που σημαίνει ότι είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες οι πιθανότητες να πλησιάσει την τρίτη θέση που προσφέρει και καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Άρης θα πρέπει να μεταμορφωθεί στα πλέι οφ και να χτυπήσει τα ντέρμπι, που τα έχασε σχεδόν όλα στην κανονική διάρκεια (6 ήττες, 1 ισοπαλία, 1 νίκη).

Επιπλέον θα πρέπει αυτή τη φορά να είναι έτοιμος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με ουσιαστικό στόχο να προχωρήσει όσο γίνεται πιο μακριά, ώστε να διεκδικήσει και σημαντικά έσοδα και να μην αποκλειστεί ξανά νωρίς.

Στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός κορμού, χωρίς να γκρεμίσει και χτίσει από την αρχή όπως έκανε την περασμένη σεζόν. Η παρουσία τεχνικού διευθυντή δείχνει ότι θα ακολουθηθεί συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Παλικούτσα θα αξιολογήσει άμεσα το ρόστερ, ώστε να μείνει ένας κεντρικός κορμός ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις  για να καλυφθούν τα κενά με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Άρης έχει εξαιρετικό υλικό, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να τους αξιοποιήσει. Κι αυτό θα γίνει με συγκεκριμένη στρατηγική και δομημένο πλάνο, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και παίκτες που πραγματικά τους χρειάζεται.

Ικανές συνθήκες διοικητικά για το κάτι παραπάνω

Τα δεδομένα τη φετινή σεζόν στην πρώτη πεντάδα άλλαξαν, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να ενισχύονται σημαντικά και να το δείχνουν στο γήπεδο. Ο Άρης που για δύο συνεχόμενες σεζόν τερμάτισε πάνω τους, προσπάθησε φέτος να κάνει την υπέρβασή του, αλλά δεν του βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και υπάρχουν πολλές αιτίες που δεν το πέτυχε.

Ωστόσο στη νέα σεζόν, με λιγότερα ευρωπαίκά εισιτήρια, ο Άρης πρέπει να αποφύγει τα λάθη, αλλά και να ενισχυθεί διοικητικά, αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει μιλήσει ανοιχτά για συμπαίκτη, έχει κάνει όντως σημαντικές επαφές και εκτός Ελλάδας, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News