ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: 260 εκάτ. ευρώ ετήσιοι μισθοί, 2.124 γκολ, 1.444 ασίστ και 396 τίτλοι!

Ο Μέσι αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα σε έναν γαλαξία αστέρων, που θέλει να οδηγήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στη… γη της επαγγελίας, με την κατάκτηση του Champions League

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παραμιλά. Και φαντάζεται ήδη την πρώτη φορά που ο Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Κιλιάν Εμπαπέ. Οι αναλυτές έχουν… τρελαθεί. Προσπαθούν να βρουν πώς ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα χωρέσει σε μία ενδεκάδα όλον αυτόν τον γαλαξία αστέρων που έχει μαζέψει η Παρί Σεν Ζερμέν. Σε ποια θέση θα παίξει ο Ντι Μαρία; Τι θα γίνει με τον Ικάρντι; Ποιος θα κάνει χώρο για τον Βαϊνάλντουμ; Θα τα αφήσουμε αυτά για τον Αργεντινό τεχνικό, για τον οποίο πρόσφατα είχαμε γράψει, ότι διανύει ένα κομβικό καλοκαίρι, αφού το βάρος πια πέφτει στις πλάτες του.

All about the money

Η συζήτηση (αναμενόμενα) περιστρέφεται γύρω από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Διότι μπορεί οι Παριζιάνοι να απέκτησαν τον Μέσι, τον Ράμος, τον Βαϊνάλντουμ και τον Ντοναρούμα ως ελεύθερους, κάνοντας το… κόλπο γκρόσο του αιώνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύτηκαν. Σύμφωνοι. Για να τους αποκτήσεις όλους αυτούς από τις ομάδες τους με κανονική μεταγραφή, απαιτούνται πολλά… μηδενικά. Ακόμη και ως ελεύθεροι, πάντως, θα κοστίσουν στην Παρί Σεν Ζερμέν απίστευτα ποσά. Ο ετήσιος μισθός του Μέσι, για παράδειγμα, ξεπερνά τα 36 εκάτ. ευρώ. Κάτι παραπάνω από τα διπλάσια από όσα παίρνει ο Εμπαπέ και περισσότερα από εκείνα που κερδίζει ο Νεϊμάρ. Οι Ράμος και Ντοναρούμα ξεπερνούν τα 11 εκάτ. ευρώ τον χρόνο, ο Βαϊνάλντουμ τα 9 εκάτ. ευρώ και η λίστα μοιάζει ατελείωτη. Για την ακρίβεια, οι ετήσιοι μισθοί των ποδοσφαιριστών της Παρί Σεν Ζερμέν ξεπερνούν τα 260 εκάτ. ευρώ (!), χωρίς να υπολογίζονται παίκτες (κυρίως πιτσιρικάδες) που της ανήκουν και είναι στη διαδικασία είτε να τους πουλήσει είτε να τους δώσει ως δανεικούς. Κάθε εβδομάδα, από τα ταμεία των Παριζιάνων θα πρέπει να βγαίνουν περίπου 5,5 εκάτ. ευρώ για μισθούς ποδοσφαιριστών, δηλαδή σχεδόν 22 εκάτ. ευρώ ανά μήνα!

Ακόρεστη δίψα για γκολ!

Φυσικά, ό,τι πληρώσεις, παίρνεις. Με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, η Παρί Σεν Ζερμέν προσθέτει μια μηχανή παραγωγής γκολ και ασίστ. Ο Aργεντινός έχει πετύχει σε συλλογικό επίπεδο 672 γκολ, αν συνυπολογιστούν και αυτά με την Εθνική ομάδα της χώρας του, φτάνει τα 748! Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει δώσει 305 ασίστ! 262 είναι τα γκολ της καριέρας του Νεϊμάρ, 162 αυτά του Εμπαπέ και 147 του Ντι Μαρία. Πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Όλοι μαζί οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν πετύχει 2.124 γκολ κι έχουν δώσει 1.444 ασίστ!

Το know how στην κατάκτηση τίτλων

Από τίτλους, άλλο τίποτα. Ο Λιονέλ Μέσι μετρά ήδη 38 και κυνηγά τον… αειθαλή Ντάνι Άλβες, που είναι στους 44. Στους 29 είναι Βεράτι και Ντι Μαρία, στους 28 ο Μαρκίνιος, στους 26 Νεϊμάρ και Ράμος. Προφανώς, πολλοί από αυτούς τους τίτλους είναι κοινοί και όχι διαφορετικοί. Όμως, η ουσία δεν αλλάζει. Η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές με το know how, σε ό,τι αφορά την κατάκτηση των τίτλων, με στόχο φυσικά να προσθέσει τον σημαντικότερο όλων που της λείπει: το UEFA Champions League…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News