Πελέ: Η ανατροπή στη διαθήκη του με την πιθανή κόρη του που δεν είχε αναγνωρίσει

Πελέ
olympiacos.org

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της χήρας του θρυλικού Πελέ, στη διαθήκη του αναφέρεται μία γυναίκα που θα μπορούσε να είναι κόρη του, δίχως να την έχει αναγνωρίσει, με ένα τεστ DNA να εκκρεμεί.

Η σύζυγος του θρυλικού Πελέ, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2022  σε ηλικία 82 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας στη θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα κληρονομήσει το 30% των περιουσιακών στοιχείων του σύμφωνα με τη διαθήκη του, η οποία αναφέρει επίσης μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι κόρη του, όπως δήλωσε στο AFP την Τρίτη (7/3), ο δικηγόρος της χήρας του «βασιλιά».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mundo Deportivo, η διαθήκη του Πελέ ορίζει ότι η τρίτη και τελευταία σύζυγός του, Marcia Cibele Aoki, διατηρεί το 30% των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού όπου ζούσαν στο Guarujá, ένα θέρετρο στο Σάο Πάολο. Η κληρονομιά του περιλαμβάνει αυτή την κατοικία, άλλα ακίνητα και μερίδιο στο εμπορικό σήμα Pelé, όπως εξήγησε ο δικηγόρος Me Kignel, ο οποίος διευκρίνισε ότι η πλήρης απογραφή δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί και ότι, κατά συνέπεια, το συνολικό ποσό της περιουσίας είναι άγνωστο.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε επίσης ότι η διαθήκη αναφέρει την πιθανότητα ο Πελέ να έχει μια μη αναγνωρισμένη κόρη που θα δικαιούται μέρος του υπόλοιπου 70% της περιουσίας, η οποία έχει δεσμευτεί για τα άλλα επτά παιδιά του θρύλου της μπάλας.

«Σημειώνεται η πιθανότητα ύπαρξης μίας άλλης κόρης, η αναγνώριση της οποίας θα εξαρτηθεί από ένα τεστ DNA που δεν μπορούσε να γίνει στον Πελέ, λόγω της πανδημίας και της κατάστασης της υγείας του», εξήγησε. «Είναι μια Βραζιλιάνα που ζητά να της αναγνωρίσουν ως κόρη του και για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά εκτός από το ότι έχει κινηθεί νομικά στη Βραζιλία για την αναζήτηση πατρότητας».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, το δικαστήριο του Σάο Πάολο διέταξε τον Πελέ να υποβληθεί σε τεστ DNA, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1. Τώρα, μετά το θάνατό του, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα αναγνωρισμένα τέκνα του. Αυτή η γυναίκα θα ήταν το όγδοο παιδί του θρύλου του ποδοσφαίρου.

Παντρεμένος τρεις φορές, αναγνώρισε επίσημα επτά παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο το 1966 γεννήθηκαν τρία παιδιά: δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πελέ είχε επίσης μια κόρη, αποτέλεσμα εξωσυζυγικής σχέσης το 1968, την οποία αναγνώρισε το 2002. Από τον δεύτερο γάμο του το 1994, γεννήθηκαν δύο δίδυμα.

Ήταν επίσης πατέρας μιας κόρης που γεννήθηκε το 1964 από σχέση με μια οικονόμο την οποία δεν αναγνώρισε στην αρχή. Όμως, μετά από πέντε χρόνια δικαστικού αγώνα, τα δικαστήρια αποφάνθηκαν το 1996 υπέρ της νεαρής γυναίκας, η οποία ζήτησε αναγνώριση της πατρότητας και πέθανε από καρκίνο το 2006. Ο Πελέ ξαναπαντρεύτηκε το 2016 με τη Marcia Cibele Aoki, μια επιχειρηματία, δίχως να αποκτήσουν τέκνα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News