ΠΑΟΚ: Ναι, δεν έχει «κίλερ», αλλά δεν έχουν ούτε οι άλλοι

EUROKINISSI

Το «με έναν Πρίγιοβιτς, θα χτυπούσαμε πρωτάθλημα» που έχει κουράσει και η πραγματικότητα του φετινού πρωταθλήματος. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Φτάσαμε μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στον ΠΑΟΚ, δυο είναι οι ατάκες που έχουν «φορεθεί» από τον Δεκέμβριο και μετά.

Η μια είναι «α ρε και να είχαμε τους βαθμούς με Λεβαδειακό και ΟΦΗ που το φάγαμε στο τέλος». Μια πρόταση στην οποία προστέθηκαν και οι αναμετρήσεις με Τρίπολη και ΠΑΣ Γιάννινα εκεί που αναφορά γίνεται όχι για τα λάθη του ΠΑΟΚ αλλά για την αβλεψία διαιτητών και VAR.  Από αυτή την ατάκα προκύπτει μια σούμα οκτώ βαθμών, όση και η διαφορά του ΠΑΟΚ από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Η άλλη ατάκα είναι «με ένα κίλερ μπροστά, έναν Πρίγιοβιτς, θα χτυπούσαμε άνετα το πρωτάθλημα». Αυτή η ατάκα έγινε πιο έντονη μετά τη μη απόκτηση φορ τον Ιανουάριο αλλά και με αφορμή αναμετρήσεις όπως αυτές με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερες φάσεις από τον αντίπαλό του αλλά στην πλειοψηφία τους, τα τελειώματα ήταν μέτρια.

Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία διαπίστωση. Ναι ο ΠΑΟΚ δεν έχει «κίλερ». Δεν είναι τέτοιος ούτε ο Ολιβέιρα ούτε και ο Μπράντον. Η αλήθεια είναι πως φέτος, «κίλερ» στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει. Ο Μπακαμπού έχει ένα καλό σερί και δείχνει να έχει μομέντουν, αλλά κίλερ δεν τον λες. Η ΑΕΚ στηρίζεται στην πολυφωνία της και ο Λιβάιρ Γκαρσία έχει ποικιλία στο σκοράρισμα. Κίλερ δεν τον λες διότι είναι και δημιουργός, παίζει και εκτός περιοχής. Στην κατηγορία κιλερ δεν μπορεί να μπει ούτε ο Σπόραρ ούτε ο Γκρέι. Ο τελευταίος μάλιστα είναι σε φάση που βλέπει την εστία σα μάτι βελόνας.

Το σίγουρο είναι ένα. Πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κίλερ και άργησε να βρει πολυφωνία στην επίθεση. Η ΑΕΚ έχει πέντε παίκτες στους 20 πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ε, δεν περνάει απαρατήρητο αυτό.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ, και μεταξύ σοβαρού και αστείου ακούγεται το «τελειώσαν τα ματς με τις ομάδες εκτός πλέι οφ, με αυτές χάθηκαν βαθμούς». Και την αντιλαμβάνομαι την αίσθηση για τον εξής λόγο. Έτσι όπως «έστρωσε» ο ΠΑΟΚ με τους χαμένους βαθμούς (μην ξανακάνουμε τη συζήτηση για το πώς χάθηκαν κάποιοι εξ’ αυτών) το μεγάλο μειονέκτημα των ασπρόμαυρων είναι ότι δεν έχουν κανονάκι να κάψουν.

Ο ΠΑΟΚ, σε αναμετρήσεις με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, πέτυχε έντεκα γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ. Μπορεί από όλο αυτό να κρατήσει τη ψυχολογία που του δίνει η ευστοχία. Μπορεί να κρατήσει τον ανεβασμένο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και να τον δει ξανά δημιουργό και σκόρερ; Μπορεί να ξαναβρεί την ουσία από τα ακραία του μπακ;

Το ποτήρι του ΠΑΟΚ είναι γεμάτο μέχρι τη μέση. Είτε το δει κάποιος μισογεμάτο, είτε μισοάδειο, η… ποσότητα νερού δεν αλλάζει. Για αρχή ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει τον Βόλο σε ένα ματς που όσο πιο εύκολο νομίζει κάποιος ότι μπορεί να είναι, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει. Στο κάτω – κάτω της γραφής, από τα εύκολα έχει πληγωθεί ο ΠΑΟΚ. Άφησε βαθμούς σε Λειβαδιά και Ηράκλειο, εκεί που δεν άφησα κανένας άλλος. Γιατί είναι ακόμα στο κόλπο; Διότι έχει βγάλει διπλό σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη, από όπου δεν πέρασε κανένας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News