Ολυμπιακός: Η νίκη δεν «σκέπασε» τον εκνευρισμό για τη διαιτησία

Μίτσελ διαιτητής
eurokinissi

Οι πρωταθλητές ήταν έξαλλοι με τον Ιταλό διαιτητή, Μαριάνι, για τρεις χαρακτηριστικές φάσεις ενώ θεωρούν ότι έπαιξε φουλ έδρα από το 1ο λεπτό».

Οι αντεπιθέσεις φωτιά του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο και η ευστοχία στην τελική προσπάθεια τον οδήγησαν σε θρίαμβο επί της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα με 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η χαρά για μια πολύτιμη και απαραίτητη νίκη που βάζει τους ερυθρόλευκους γερά στο κόλπο για το τίτλο ήταν μεγάλη αλλά όχι τόσο μεγάλη για να… σκεπάσει τα νεύρα και την οργή για μία ακόμα εχθρική διαιτησία εις βάρος των πρωταθλητών.

Όπως αποδείχθηκε, είχε δίκιο ο Ολυμπιακός που ζητούσε αληθινά κορυφαίας κλάσης, ελίτ, διαιτητή γι’ αυτό το ματς. Για πολλοστή φορά, δυστυχώς, δικαιώθηκαν οι ερυθρόλευκοι αφού ο Μαριάνι, παρότι προέρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα, το ιταλικό, δεν δικαίωσε την επιλογή της ΚΕΔ.

Στο 5ο λεπτό ο Μουκουντί, ως τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε από πίσω τον Κανός που ήταν έτοιμος να μπει στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει. Ο Μαριάνι δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση παρότι ο αμυντικός της ΑΕΚ ανέτρεψε από πίσω τον Ισπανό εξτρέμ. Ήταν εκτός περιοχής και ο διαιτητής όφειλε να υποδείξει φάουλ σε εξαιρετική θέση και κόκκινη στον Μουκουντί.

Η φάση στο 45+ και η αποβολή Άμραμπατ

Στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου υπάρχει ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Χατζισαφί στον Κανός εντός περιοχής που τα ριπλέι «λένε»: παράβαση πέναλτι. Ωστόσο και πάλι ο Μαριάνι έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Μάλιστα ακόμα και το VAR, που εδώ μπορούσε να επέμβει αφού επρόκειτο για φάση εντός περιοχής και όχι εκτός, δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ζητήσει από τον διαιτητή για on field review.

Τέλος, στο 63′ ο Άμραμπατ ρίχνει στο έδαφος, εκτός φάσης αφού το ματς έχει σταματήσει, τον Ρέαμπτσιουκ. Τα πάντα γίνονται μπροστά στον Μαριάνι που αρκείται σε συστάσεις κι ενώ ο Μαροκινός έχει ήδη μία κίτρινη και θα ήταν η 2η και αποβολή του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News