Super League Play Offs: Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, η μεγάλη πρόκληση για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό

EUROKINISSI

Το sportday.gr αναλύει το πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος των play offs και επιχειρεί να εντοπίσει τα «κλειδιά» της συγκλονιστικής μάχης του τίτλου που θα ζήσουμε μέχρι τα μέσα Μαϊου!

Μπορούν να υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι σε μια κλήρωση; Η απάντηση είναι «ναι» αρκεί να αξιοποιήσουν ένα πρόγραμμα που φαντάζει ευνοϊκό για την υλοποίηση του στόχου τους. Υπό αυτή την έννοια, αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να αισθάνεται λίγο πιο τυχερή από τις υπόλοιπες μετά την κλήρωση των play offs, αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Πάμε, όμως, να εντοπίσουμε ορισμένα από τα κλειδιά του προγράμματος για όλες τις ομάδες, ξεκινώντας από τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στους «ερυθρόλευκους» να… φουντώσουν ακόμη περισσότερο στα πρώτα παιχνίδια των play offs τη φωτιά που άναψαν στην κορυφή μετά το εντυπωσιακό τους πέρασμα από την «Αγιά Σοφιά».

  • Ο Ολυμπιακός αναζητούσε ένα βατό παιχνίδι στην πρεμιέρα, καθώς είναι η ομάδα που κουβαλάει τα περισσότερα προβλήματα ως κληρονομιά από την κανονική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αγωνιστούν στην πρώτη αγωνιστική χωρίς τους τιμωρημένους Χουάνγκ, Μπιέλ, και πιθανότατα και χωρίς τον τραυματία Εμβιλά. Θεωρητικά η αναμέτρηση με τον Βόλο (έστω κι αν διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό) είναι η πιο βατή που θα μπορούσε να τους τύχει για να διαχειριστούν τις κομβικές τους απουσίες.
  • Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν αλώβητοι από τον Βόλο, τότε τους περιμένουν δύο παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με Άρη και ΠΑΟΚ, πριν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία να φτάσει σε ένα 3Χ3 στο ξεκίνημα των play offs που θα αυξήσει πολύ και την ψυχολογική πίεση σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που προπορεύονται στη βαθμολογία. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι δυο τους συγκρούονται στην πρεμιέρα, ο πρωταθλητής μπορεί στο τέλος της τρίτης αγωνιστικής να βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή! Αν δεν τα καταφέρουν να συγκεντρώσουν εννιά βαθμούς στα τρία πρώτα τους παιχνίδια, ουσιαστικά θα έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες ολικού come back!
  • Η ΑΕΚ αναζητεί άμεσα αντίδραση μετά την πρώτη της ήττα στην «Αγιά Σοφιά». Το γεγονός ότι η κληρωτίδα τη φέρνει την πρώτη αγωνιστική γηπεδούχο σε ντέρμπι, στατιστικά μοιάζει να την ευνοεί (φαντάζει δηλαδή δύσκολο μια ομάδα που μετρούσε 14Χ14 στο γήπεδό της να υποστεί δύο εντός έδρας ήττες σε διάστημα μιας εβδομάδας), πλην όμως προσθέτει πλέον ένα τεράστιο «πρέπει» στις πλάτες των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.
  • Μελετώντας το πρόγραμμα της ΑΕΚ αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «Ένωση» μπορεί να ξεχάσει πολύ γρήγορα τη σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό (αν πανηγυρίσει δύο νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ), αλλά κινδυνεύει άμεσα να χτίσει και ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων σε ντέρμπι (αν, για παράδειγμα, μαζέψει έναν ή κανένα βαθμό στα δύο παιχνίδια) που μπορεί να τη βυθίσει σε ένα τέλμα από το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στη συνέχεια της διαδικασίας.
  • Για τον Παναθηναϊκό η πρεμιέρα του στην “Opap Arena” μοιάζει με κλειδί. Οι «πράσινοι» δεν καταστρέφονται σε περίπτωση ήττας, αλλά ξέρουν ότι με διπλό θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν με δύο νίκες (καθώς τη 2η υποδέχονται τον Βόλο στη Λεωφόρο) και με 2Χ2 μπορούν να κόψουν με το καλημέρα το… βήχα των υπόλοιπων μνηστήρων.
  • Ο ΠΑΟΚ που καλείται να… μαζέψει τη διαφορά από τις πρώτες αγωνιστικές των play offs για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου (καθώς είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο βαθμολογικό χάντικαπ από την κορυφή βρισκόμενος στο -7 από τον Παναθηναϊκό) έχει να ανέβει έναν μίνι Γολγοθά με τρία διαδοχικά ντέρμπι. Άρης εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακός εκτός, πριν υποδεχτεί τον Βόλο στην Τούμπα. Ουσιαστικά στο φινάλε της τρίτης αγωνιστικής θα γνωρίζουμε αν η ομάδα του Λουτσέσκου θα έχει φέρει τα… πάνω κάτω, ή αν η βαθμολογική της απόσταση από την πρώτη θέση θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη.
  • Βόλος και Άρης θα αντιμετωπίσουν πρώτα τους τέσσερις μνηστήρες του τίτλου πριν τεθούν αντιμέτωποι στο Πανθεσσαλικό την 5η αγωνιστική. Κάθε βαθμός που θα κερδίζουν απέναντι στους τέσσερις πρωτοπόρους θα ισοδυναμεί με… ατόφιο χρυσάφι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OFFS

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News