ΠΑΟΚ: H must win αρχή και η ατάκα του Βενγκέρ που ισχύει για τον Δικέφαλο

EUROKINISSI

Υπάρχει μια ατάκα του Αρσέν Βενγκέρ που, λόγω της βαθμολογίας των πλέι οφ, ισχύει στο απόλυτο βαθμό για τον ΠΑΟΚ και με αυτή θα πρέπει να μπει στη μάχη. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Μια από τις ατάκες του Αρσέν Βενγκέρ που έχει μείνει, και έμεινε διότι ισχύει, είχε καταγραφεί στις πρώτες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος. Τι είχε πει ο Αλσατός τεχνικός; «Έχω δει πολλές ομάδες που έκαναν καλό ξεκίνημα σεζόν , να μην καταφέρνουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Έχω δει όμως ελάχιστες ομάδες που δεν έκαναν καλό ξεκίνημα, να καταφέρνουν να πάρουν το πρωτάθλημα».

Αν, σε αυτή την ατάκα, «προσθέσεις» και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ξεκινά από το -5 από την δεύτερη θέση, που φέτος δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για το πόσο σημαντικό είναι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» να φύγει με βαθμούς από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Και να ήταν μόνο αυτό που θα έπρεπε κανείς να προσθέσει; Είναι το ντέρμπι της πόλης, το ματς του… 1,5 χιλιομέτρου διότι πάνω – κάτω τόση απόσταση χωρίζει τις έδρες των δυο ομάδων.

Τα πλέι οφ, ειδικά τα φετινά, θα έχουν ζουμί. Μακάρι να είναι 100% αγωνιστικό το ζουμί και να μην ασχοληθούμε με εξωαγωνιστικά θέματα, αν και η επιλογή διαιτητή από πρωτάθλημα που δεν έχει VAR, σε ματς του ΠΑΟΚ που φέτος έχει δει το VAR να… πετάει αετό, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τον Ιανουάριο να σπάσει το μίνι αήττητο σερί που είχε χτίσει ο Άρης εναντίον του. Και τώρα, πηγαίνει στο «Βικελίδης» έχοντας ένα αήττητο σερί που τρέχει από την προτελευταία μέρα του περασμένου Οκτωβρίου. Παίζει ρόλο;. Μικρό ή μεγάλο, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όποια ομάδα παίζει απέναντι σε άλλη με αήττητο σερί, αποκτά ένα έξτρα κίνητρο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», σε αυτό το αήττητο σερί, έχει ένα εκτός έδρας σημείο αναφοράς και αυτό είναι το ματς στη Λεωφόρο. Ένα ματς από το οποίο έφυγε θριαμβευτής.

Όλα δείχνουν πως στο «Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ θα πάει χωρίς τον Ίνγκασον, ένα από τα σημεία αναφοράς της φετινής σεζόν. Και αν προσθέσει κανείς πως στην ιεραρχία των στόπερ, δεν λείπει μόνο ο πρώτος αλλά και ο τρίτος, που είναι ο Νέσμπεργκ, είναι μια παράμετρος που αξίζει αναφοράς. Αλλά μέχρι εκεί, ειδικά για μένα που πάντα λέω πως την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι στα καλύτερά του, μεσοεπιθετικά. Ο Νάραϊ βρίσκει συνεχώς γκολ ή ασίστ, ο Ζίβκοβιτς μπήγκε στην εξίσωση. Και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πηγαίνει για το πρώτο του εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι. Παίζει κι αυτό το ρόλο του. Με δεδομένα την εικόνα των ομάδων πριν τα πλέι οφ, τη βαθμολογία και το πρόγραμμα, για τον ΠΑΟΚ οι τρεις βαθμοί τον κρατούν ζωντανό και τον γεμίζουν αυτοπεποίθηση, και κάθε άλλο αποτέλεσμα τον ζορίζει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News