ΑΕΚ – Μάλαγα 65-75: Το πάλεψε, δεν τα κατάφερε στα σημεία και οριστικά δεύτερη

EUROKINISSI

Η ΑΕΚ των δύο σημαντικών απουσιών έβγαλε ενέργεια, αλλά τα λάθη και τα ριμπάουντ την “πλήγωσαν”. Εχασε 75-65 από την Μάλαγα, κατέκτησε τη 2η θέση και στην κλήρωση θα παίξει με μειονέκτημα έδρας.

Η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Στρέλνιεκς-Γουίλιαμς και την φορτσάτη Μάλαγα (κυπελλούχο Ισπανίας). Το πάλεψε, αλλά έχασε 75-65 από τους Ισπανούς. Ετσι η “Ενωση” που έχει ήδη “τσεκάρει” το εισιτήριο για τους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε την 2η θέση και στην κλήρωση της Παρασκευής θα παίξει με μειονέκτημα έδρας.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, αλλά τα ριμπάουντ “πλήγωναν” την ΑΕΚ

Η «Ενωση» έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, αλλά είχε θέματα στο πέντε εναντίον πέντε κόντρα στην Μάλαγα. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, αλλά τα ριμπάουντ των Ισπανών «πλήγωναν» την «Ενωση». Ο Κράβις με τον Μπριθουέλα έκαναν μίνι… ζημιά στους «κιτρινόμαυρους» που είχαν λύσεις από τον Γιάνκοβιτς (21-15 στο 10’ υπέρ της Μάλαγα).

Η άμυνα έγινε πιο πιεστική και κράτησε ζωντανή την “Ενωση”

Ο Μπριθουέλα και τα επιθετικά ριμπάουντ των Ισπανών συνέχιζαν να δημιουργούν προβλήματα για την ΑΕΚ που «έσφιξε» περισσότερο την άμυνά της. Ο Λεμάρ ζωήρεψε ενώ και ο Μίτσελ έδωσε λύσεις. Το -7 (33-26 στο 15’), αμέσως εξαφανίστηκε. Ο Παπαδάκης ήταν εξαιρετικός και η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα (33-33 στο 17’). Μπριθουέλα και Τόμας έγραψαν το 39-33 στο 19’, αλλά ο Μίτσελ με τον Γιάνκοβιτς μείωσαν στον πόντο (39-38 στο 20’).

Ο Μίτσελ και η άμυνα έδωσαν απαντήσεις, αλλά ο Κάρτερ ήταν… δαιμόνιος

Η Μάλαγα μπήκε πιο αποφασισμένη κόντρα στην στατική άμυνα της ΑΕΚ και ο Μπριθουέλα δημιούργησε πάλι προβλήματα. Ετσι η «Ενωση» δέχθηκε ένα επί μέρους 8-2 και βρέθηκε στο -7 (47-40 στο 22’). Η άμυνα δυνάμωσε, ο Γιάνκοβιτς έκανε καλή δουλειά σε πολλούς τομείς ενώ ο Μίτσελ κυριάρχησε κάτω από το καλάθι. Με τρίποντο του Ξανθόπουλου η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα (53-53 στο 28’), αλλά ο Κάρτερ έδωσε προβάδισμα στην Μάλαγα (59-55 στο 30’).

Τα λάθη και τα ριμπάουντ συνέχιζαν να… πληγώνουν και οριστικά δεύτερη η ΑΕΚ

Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μάλαγα συνέχιζαν να «πληγώνουν» την ΑΕΚ που δέχθηκε αρκετούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Ο Κάρτερ είχε πάρει φόρα και η «Ενωση» βρέθηκε στο -6 (68-62 στο 35’). Ο Λεμάρ μείωσε στους 3 (68-65 στο 37’), αλλά η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό μυαλό με τον Κάρτερ και τους Καλινόσκι-Κράβις έστειλαν τη διαφορά στους 8 (73-65 στο 39’). Η ΑΕΚ έχασε 75-65 και στους “8” θα παίξει με μειονέκτημα έδρας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News