ΑΕΚ: Έτσι κέρδισε ξανά τον Αλμέιδα ο Τσούμπερ

EUROKINISSI

Είναι αρκετά πιθανό ο Ελβετός να ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ ως φορ, αν δεν τα καταφέρει ο Γκαρσία. Διαβάστε στη σημερινή SportDay (31/3)

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι είναι προπονητής ο οποίος δεν πειραματίζεται, αλλά επινοεί αποφάσεις που αφορούν σε αλλαγές ποδοσφαιριστών, ακριβώς επειδή έχει μελετήσει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους, τις θέσεις που μπορούν να προσφέρουν και τον συνδυασμό των καλών στοιχείων τους με αυτά των συμπαικτών τους.

Ετσι, λοιπόν, αυτό που δοκίμασε με τον Τσούμπερ στα τελευταία ματς και το οποίο αποδείχθηκε αρκετά λειτουργικό με τον Ελβετό να παίζει κοντά στην αντίπαλη περιοχή, κινούμενος στον κεντρικό άξονα είτε ως φορ, είτε ως «ψευτοεννιάρι», δεν ήταν μία παρόρμηση της στιγμής, αλλά μία επιλογή μέσα από ένα συνολικό σχέδιο.

Ο Αργεντινός επιθυμεί να έχει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσαρμόζονται σε διαφορετικές απαιτήσεις, αλλά εφόσον και οι ίδιοι αισθάνονται καλά με αυτό. Δεν θα βάλει ποτέ έναν παίκτη σε θέση που δεν τον κάνει να αισθάνεται άνετα. Οπότε κι αυτή η επιλογή έγινε μέσα απ’ τη συζήτηση και δεδομένα συνιστά μία απόφαση με την οποία ήταν σύμφωνος και ο ποδοσφαιριστής, ζυγίζοντας και το γεγονός ότι με την επιστροφή του Γκατσίνοβιτς στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης ο ίδιος θα είχε λιγότερες πιθανότητες να παίζει.

Οχι βέβαια ότι στην κορυφή της επίθεσης θα είναι τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνον, όμως το να ανταποκρίνεσαι επαρκώς σε δύο θέσεις ή και περισσότερες, σου δίνει και περισσότερες πιθανότητες να πατάς χορτάρι.

Επίσης, μπορεί να ανταποκριθεί και στον ρόλο του Αραούχο. Το πιο καλό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ο Τσούμπερ έδειξε πως μπορεί να προσαρμοστεί στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς κι εξεζητημένες ενέργειες που χαρακτήρισαν το παιχνίδι του κατά την επιστροφή του. Το επίσης σημαντικό είναι πως επέστρεψε πολύ δυνατός και χωρίς την παραμικρή ενόχληση μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News