Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ 64-55: Έχει τύχη... αν βγει στο γήπεδο στην ώρα της!

Fiba.com

Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά την καταστροφική πρώτη περίοδο στο Ισραήλ, προσπάθησε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα στον πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ του εντυπωσιακού Σπίντι Σμιθ!

Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν ήταν τόσο καλή ώστε να πάρει τη νίκη στο Ισραήλ και μαζί και το προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έκανε το 1-0, επικρατώντας με 64-55, με τον Σπίντι Σμιθ να κάνει την διαφορά με 20 πόντους και μεγάλα σουτ στην τελική ευθεία του ματς.

Η ΑΕΚ πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα (όταν και έχανε με 28-6), το ότι δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Σμιθ, αλλά και το γεγονός ότι δεν πήρε καμία βοήθεια από τους έμπειρους νεαποκτηθέντες της, τον Λεμάρ και τον Οριόλα (έμειναν άποντοι). Την Μεγάλη Τετάρτη είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ άφησε τον καλό εαυτό της στα αποδυτήρια και πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που στο ξεκίνημα του αγώνα έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη κάπου αλλού είχαν το μυαλό τους και οι Ισραηλινοί δεν έχασαν την ευκαιρία και εξαργύρωσαν το λαχείο, που έπεσε στα χέρια τους.

Σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους», οι παίκτες του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς μπήκαν στο παρκέ και με πάθος και με συγκέντρωση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν μέχρι και με 28-6.

Η ΑΕΚ κοίταξε στον καθρέφτη και είπε στον εαυτό της «δεν πάει άλλο». Αντέδρασε. Ο Καντζούρης ανακάτεψε την τράπουλα και κάποια στιγμή βρήκε λύσεις, καταφέρνοντας να μειωθεί η διαφορά.

Η άμυνα έγινε κανονική, ο Μίτσελ έδινε βοήθειες στις δύο άκρες του παρκέ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 36-24.

Η αντίδραση της ΑΕΚ συνεχίστηκε για τα καλά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κένι Γουίλιαμς να παίρνει την κατάσταση πάνω του και να τα καταφέρνει περίφημα. Με συνεχόμενα καλάθια του Αμερικάνου γκαρντ η «Ενωση» πλησίασε στον πόντο (49-48 στο 32′) με το παιχνίδι να παίρνει φωτιά. Η Χάποελ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, αλλά η ΑΕΚ ήταν πλέον από κοντά για μεγάλο διάστημα.

Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει την ανατροπή η «Ενωση». Ο ένας λόγος είναι ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Σπίντι Σμιθ και ο άλλος ότι δεν βρήκε από την περιφέρεια τις πρέπουσες λύσεις στην επίθεση.

Ετσι έχασε την πρώτη ευκαιρία και την άλλη εβδομάδα θα προσπαθήσει στα Λιόσια να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News