Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Ένα και να... καίει!

Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της στον Βόλο, αλλά πήρε το τρίποντο με ένα γρήγορο γκολ του Πινέδα και περιμένει τις… γκέλες των αντιπάλων της για να ψηλώσει ακόμα περισσότερο στη μάχη για τον τίτλο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ έκαναν… κατάληψη στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και η Ένωση… στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα, χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά με κυνικό και υπομονετικό παιχνίδι, από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9′ με τον Πινέδα, πήρε τη φτωχά σε εύρος, αλλά μεγάλη σε σημασία εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου με 1-0 και εγκαταστάθηκε στην πρώτη θέση όπου είχε ανεβεί την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε και πάλι να αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς, αλλά το πλούσιο ρόστερ τού επέτρεψε να παρουσιάσει μια συμπαγή ομάδα, που επέβαλε το ρυθμό της και ήλεγχε το παιχνίδι.  Είδε παράλληλα τον Μοχαμάντι να επιστρέφει στην ενδεκάδα για να δώσει ανσες στον… μαραθωνοδρόμο συμπατριώτη του Χατζισαφί και τον Γκαρσία να βγάζει 75 ποιοτικά λεπτά. Θετικά μηνύματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Το φιλμ του αγώνα

Μετά το καθιερωμένο, πια, δίλεπτο διαμαρτυρίας των παικτών και του τεχνικού τιμ της ομάδας του Βόλου για τη μη επιλογή ξένων διαιτητών στα παιχνίδια τους, το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει άμεσα την πρωτοβουλία και τους γηπεδούχους να περιμένουν στο δεύτερο μισό. Μια τακτική που για τον Βόλο έπιασε στη Λεωφόρο.

Η Ένωση με τη γνωστή της πίεση στην πρώτη και στη δεύτερη μπάλα, πέτυχε νωρίς-νωρίς το 1-0 με τον Ελίασον να κλέβει, τον Αραούχο να πασάρει με το κέφαλι, τον Γκαρσία να στρώνει την μπάλα στον Πινέδα και τον Μεξικανό να σημαδεύει την αριστερά γωνιά του Κλέιμαν για το 1-0, μόλις στο 9′.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε μετά το γκολ, με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να προσπαθεί να πάρει λίγα μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Οι δε παίκτες της ΑΕΚ, με μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις τους διατήρησαν τον έλεγχο, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, αφού οι χώροι στον άξονα, αλλά και στα πλάγια παρέμειναν κλειστοί.

Η ΑΕΚ βγήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ένα σουτ από καλή θέση με τον Αραούχο που έφυγε άουτ στο 48′.

Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο 51′ με κεφαλιά του ξεχασμένου ανάμεσα σε Βίντα και Τζαβέλλα, Κάτσε, που εξουδετέρωσε εύκολα ο Αναστασιάδης…

…ενώ στο 59′ η ΑΕΚ παραλίγο να σκοράρει ξανά με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι αμυντικοί του Βόλου κόντραραν το σουτ του.

Όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να γίνονται λάθη από τους αμυντικούς και μέσους της Ένωσης, όπως αυτό των Πινέδα και Τζαβέλα, που έδωσε δικαίωμα στον Ντέλετιτς να δοκιμάσει τα ριφλέξ του Αθανασιάδη στο 64′.

Λάθος έκανε και ο Λούνα στο 69′, αλλά ο Γκαρσία ΄άνοιξε το κοντρόλ ντριμπλάροντας τον Κλέιμαν και πλάσαρε άστοχα.

Ο Αλμέιδα πέρασε τους Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ αντί των Γκαρσία και Πινέδα για να δώσει πνευμόνια στην ομάδα του. Ο Ελβετός είχε μια ωραία ατομική προσπάθεια στο 82′ που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 84′ ήταν η σειρά των Φερνάντες και Γαλανόπουλου να μπουν στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον Αραούχο και τον Μάνταλο, που ξεκίνησε βασικός μετά το εξαιρετικό ματς που έκανε στη Τούμπα.  Προφανής ο σκοπός του Αλμέιδα να προφυλάξει πια το σκορ.

Ο Βόλος ζήτησε πέναλτι σε πασιφανές χέρι του Γαλανόπουλου στην περιοχή, η φάση εξετάστηκε από τον VAR, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν συνέτρεχαν οι τυπικοί λόγοι για να υποδειχθεί παράβαση.

Μια νέα αλλαγή της ΑΕΚ στο 90+3′ με τον Σιμάνσκι αντί του Ελίασον έγινε για προστεθούν δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο και να λήξει το ματς με 0-1, όπερ και εγένετο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News