Γιώργος Χελάκης: Ο Ολυμπιακός «κατάπιε» τον ΠΑΟΚ με τις αλλαγές του Ανιγκό

Οι αλλαγές του Ανιγκό, που έγιναν αρκετά γρήγορα, ήταν που έκριναν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στη SportDay της Πέμπτης (6/4)

Nίκη με ανατροπή όταν τα πόδια άρχισαν να βαραίνουν μετά το πολύ ωραίο γκολ του Μπράντον Τόμας. Νίκη που με βάση τον αριθμό των ευκαιριών, τις οποίες δημιούργησε κι έχασε ο Ολυμπιακός, μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα, πριν οι φιλοξενούμενοι ανοίξουν το σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν σαρωτικοί σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και κατάπιαν τον αντίπαλό τους, που έπαιξε κι αυτός για τη νίκη. Οι αλλαγές του Ανιγκό, που έγιναν αρκετά γρήγορα, ήταν που έκριναν το παιχνίδι. Ο Γάλλος τεχνικός φάνηκε να δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες που είχε μαζί του στον πάγκο κι αυτοί του το ανταπέδωσαν. Ο Βαλμπουενά ήταν επιδραστικός στη μία ώρα που αγωνίστηκε κι ο Χάμες επανήλθε με κέφια και τρεξίματα.

Με τη χορταστική εμφάνισή του ο Ολυμπιακός έδειξε να ξεπερνά τη μίνι κρίση που του δημιούργησε η ισοπαλία με τον Αρη κι έδειξε έτοιμος να μείνει στην καταδίωξη του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» πήραν νίκη χαρακτήρα και προσωπικότητας κόντρα στον Αρη και δεν άφησαν περιθώρια στην ΑΕΚ να θεωρήσει ότι μπορεί να τους βάλει από κάτω. Ο Σπόραρ πήρε το… αίμα του πίσω μετά το χαμένο πέναλτι κι ο Γιοβάνοβιτς, που δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη των παικτών του, έσβησε τις μουρμούρες απ’ τις άστοχες αλλαγές του στο παιχνίδι με τον Βόλο. Τους τρεις βαθμούς ήθελε, τους τρεις βαθμούς πήρε. Από ποδόσφαιρο λίγα πράγματα.

Θα έλεγε κανείς πως η ΑΕΚ που είδαμε στο Πανθεσσαλικό δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει. Το έβαλε νωρίς με το όμορφο πλασέ του Πινέδα κι από κει και πέρα ενδιαφέρθηκε κυρίως να περιφρουρήσει τα κεκτημένα. Δεν το βρίσκω διόλου κολακευτικό για την μπάλα που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Αλμέιδα, αλλά στη στροφή που βρίσκεται το πρωτάθλημα κάτι τέτοιες συνήθειες μοιάζουν με πολυτέλεια. Η «Ενωση» είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά επιθετικά ήταν σαν να της έλειπαν το νεύρο κι η σωστή επιλογή στην τελική πάσα.

Ο Βόλος στο πρώτο ημίχρονο και παρότι βρέθηκε τόσο νωρίς πίσω στο σκορ δεν άλλαξε τακτική και έμενε στο μισό γήπεδο. Στην επανάληψη ο Μπράτσος αντιλήφθηκε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαιναν σε λογική διαχείρισης του προβαδίσματος κι έβγαλε τη δική του ομάδα κάπως πιο μπροστά. Μη φανταστείτε κάτι εξεζητημένο. Απλώς ο Μπαριέντος, που είναι μεν αργός αλλά ξέρει μπάλα με το καντάρι, μπήκε ως αλλαγή κι έδωσε πιο επιθετικό πνεύμα στην ομάδα του. Μέχρι εκεί όμως.

Ο Βόλος δεν απείλησε ουσιαστικά κι έχει ένα δίκιο να διαμαρτύρεται όταν ο Γαλανόπουλος βρήκε με απλωμένο το χέρι την μπάλα μέσα στην περιοχή του Αθανασιάδη, αλλά ο Σιδηρόπουλος αγνόησε τη φάση. Η ΑΕΚ πέρασε σβηστά απ’ τον Βόλο, Μπέος και Μελισανίδης κατανάλωσαν τσίπουρο στην παραλία της πόλης μαζί με τον περιφερειάρχη Αγοραστό κι ο Αλμέιδα έχει να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News