Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ξεφτίλα Μπένετ, δεν βρήκε elite διαιτητή για το ντέρμπι της χρονιάς

Για μία ακόμη φορά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής προκαλεί με την απόφασή του να μην ορίσει Elite διαιτητή στη «μητέρα των μαχών» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Θα σφυρίξει ο Κροάτης Φραν Γιόβιτς.

Αυτή τη φορά ο Στιβ Μπένετ το… τερμάτισε και έπεισε έως τον πλέον άσχετο με το ποδόσφαιρο ότι είναι ανύπαρκτος ή λειτουργεί με δόλο. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία στην απόφαση να μη σφυρίξει Elite διαιτητής την «μητέρα των μαχών» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, του πιο καθοριστικού (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) αγώνα για την έκβαση της κούρσας για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ έκρινε προφανώς ότι σε αυτό το ματς δεν χρειαζόταν Elite ρέφερι και διάλεξε τον Κροάτη Φραν Γιόβιτς, με πιθανό το ενδεχόμενο να τιναχθεί ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι στον αέρα ή να δούμε σφυρίγματα επιπέδου Κέλετ και Νταμπάνοβιτς.

Έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα ο 38χρονος ρέφερι, που πριν από δύο χρόνια είχε σφυρίξει το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0.  Πρόκειται για διαιτητή που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, ενώ φέτος σφύριξε τρεις αγώνες στους ομίλους Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χρβόγιε Ράντιτς, Λούκα Πούσιτς, 4ος ο Παπαδόπουλος και στο VAR ο Μάριο Ζέμπετς με τον Ψαρρή.

Στο ΑΕΚ-Άρης ορίστηκε ο Πάβελ Ρατσκόφσκι, είδηση που είχε διαρρεύσει στα πολωνικά ΜΜΕ. Από την πρώτη κατηγορία της UEFA και ο 39χρονος, πέρυσι διηύθυνε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 και προ διετίας το Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1 για το Κύπελλο. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Ράντοσλαβ Σιέκα, Άνταμ Κούπσικ, 4ος ο Διαμαντόπουλος και στο VAR ο Κριστόφ Γιάκουμπικ, με τον Μπουξμπάουμ.

Το ΠΑΟΚ-Βόλος θα διευθύνει ο Φωτιάς με VAR τον Μανούχο, το Ατρόμητος-ΠΑΣ ο Γκορτσίλας (VAR ο Σιδηρόπουλος), το ΟΦΗ-Λαμία ο Ευαγγέλου (VAR ο Παπαπέτρου), το Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός ο Τσαγκαράκης (VAR ο Περράκης) και το Παναιτωλικός-Ιωνικός ο Βεργέτης (VAR ο κουμπαράκης).

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής Elite διαιτητές έχουν οριστεί μόνο σε τρία παιχνίδια του ΠΑΟΚ (δύο στα PlayOffs και ο Σλοβάκος Κρούζλιακ στο ματς της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, 0-0), γεγονός που από μόνο του επίσης προκαλεί πολλά ερωτηματικά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News