Μιλγουόκι Μπακς: Τι σημαίνει η απόλυτη πρωτιά στο ΝΒΑ για τα «ελάφια» και… γενικά

ΑΠΕ

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας σε όλους τους γύρους των πλέι οφ. Δίχως αυτό βέβαια να εγγυάται μακροημέρευση στην ποστ σίζον.

Μύρισε για τα καλά πλέι οφ στο Μιλγουόκι. Αφενός εξασφαλίστηκε η πρωτιά σε όλο το ΝΒΑ στην κανονική περίοδο, αφετέρου αυτό έγινε με την προ δύο ημερών νίκη επί των Μπουλς. Της ομάδας που βρήκαν μπροστά τους στον περσινό πρώτο γύρο της ποστ σίζον.

Απέναντι μάλιστα στο Σικάγο και δη στο Game 2 είχε χτυπήσει σοβαρά ο Κρις Μίντλετον, που αποχώρησε τραυματίας και στο 105-92 επί των «ταύρων»! Πάλι στο γόνατο, απλώς ελπίζοντας (και σταυρώνοντας τα χέρια) πως τούτη τη φορά έχει μόνο ενοχλήσεις. Και μάλλον έτσι είναι, διότι λογικά θα είναι διαθέσιμος σύντομα.

Νο 1 η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λοιπόν. Τι σημαίνει αυτό ως προς τη συνέχιση της τρέχουσας περιόδου; Ο πρώτος αντίπαλος, στη σειρά που θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου, θα προκύψει από τα play-ins της Ανατολής.

Σε αυτά συμμετέχουν οι ομάδες του γκρουπ 7-10 και οριστικά όγδοη, εδώ και λίγες ώρες, είναι η Ατλάντα. Τορόντο και Σικάγο, έχοντας κλειδώσει το Νο 9 και το Νο 10, ακολουθούν – και θα χρειαστεί να κερδίσουν εκτός έδρας προκειμένου να μην αποκλειστούν.

Θυμίζουμε ότι αρχικά έχουμε τα ζευγάρια 7-8 (σ.σ: έβδομο είναι το Μαϊάμι) και 9-10. Ο νικητής του πρώτου παίρνει το Νο 7 στα πλέι οφ, ο νικητής του δεύτερου παίζει στην έδρα του χαμένου από το πρώτο ζευγάρι 7-8, με έπαθλο το Νο 8.

Καθαρά εξαρχής ήταν τα πράγματα ως προς τον αντίπαλο των «ελαφιών» στον δεύτερο γύρο. Το πρώτο χρονικά ζευγάρι πλέι οφ που κλείδωσε σε όλο το ΝΒΑ ήταν το Καβαλίερς-Νικς. Τέταρτοι και πέμπτοι αντιστοίχως στην Ανατολή, θα φάνε τα μουστάκια τους ώστε οι επιβιώσαντες να βρουν εκτός απροόπτου απέναντί τους το Μιλγουόκι.

Τη Νέα Υόρκη την «σκούπισαν» στη ρέγκιουλαρ σίζον οι Μπακς με 3-0, ενώ με το Κλίβελαντ έχουν ρεκόρ 2-2. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, ωστόσο, δεν είχαν παίξει ο Giannis και Μίντλετον. Στους δε ανατολικούς τελικούς, αντίπαλος θα είναι μάλλον ο νικητής από το Σέλτικς-Σίξερς. Αν, δηλαδή, το Νο 2 και το Νο 3 δεν πέσουν νωρίτερα θύματα έκπληξης.

Από τη Βοστώνη χάνουν 2-1 αυτή τη σεζόν και φυσικά είναι η ομάδα που τους απέκλεισε στον περσινό δεύτερο γύρο με 4-3. Σε σειρά με τέσσερα σπασίματα έδρας! Απέναντι στη Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι έχει μοιραστεί φέτος τις νίκες (2-2).

Το… ενάμισι αντιπαράδειγμα και οι Γουόριορς του 2017

Κουάι Λέοναρντ εναντίον Μπρουκ Λόπεζ, στην… αποφράδα 23η Μαΐου 2019. Και τότε οι Μπακς είχαν το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, αλλά αποκλείστηκαν από το Τορόντο, που έκανε το μπρέικ στο Game 5. Το μοναδικό ματς στο οποίο δεν κέρδισαν οι γηπεδούχοι…

Πέρυσι το μακράν καλύτερο ρεκόρ είχαν οι Σανς με 64-18, αλλά δεν προχώρησαν πέραν των ημιτελικών της Δύσης. Πρώτοι στην Ανατολή, οι Χιτ του 53-29 αποκλείστηκαν στους τελικούς της περιφέρειας από τους Σέλτικς. Πρόπερσι οι κορυφαίοι όλων, Τζαζ, υπέκυψαν στους Κλίπερς στον δεύτερο γύρο.

Οι Μπακς είχαν φτάσει στον τίτλο από το Νο 3 της ανατολικής περιφέρειας – και με μειονέκτημα έδρας μάλιστα απέναντι στο Φοίνιξ στους ΝΒΑ finals. Το 2020 το Μιλγουόκι είχε το καλύτερο ρεκόρ όλης της λίγκας, όπως φέτος. Αλλά έμεινε έξω από το Μαϊάμι με 4-1. Βέβαια έδρες δεν υπήρχαν, διότι λόγω πανδημίας η ποστ σίζον διεξήχθη στην Ντίσνεϊλαντ του Ορλάντο.

Πρώτα είχαν τερματίσει τα «ελάφια» και το 2019, μα την πάτησαν στην ανατολική τελική σειρά με 4-2 από τους Ράπτορς, που έφτασαν και στην κατάκτηση του τροπαίου. Στον ίδιο γύρο, στη Δύση, είχαν μείνει έξω το 2018 οι Ρόκετς του 65-17. Κοινώς, για να βρούμε ομάδα που να το σήκωσε, έχοντας εκκινήσει από το Νο 1 της ρέγκιουλαρ σίζον, πρέπει να γυρίσουμε στους Γουόριορς του 2017. Είχαν κάνει περίπατο όχι μόνο στην κανονική περίοδο (67-15), αλλά και στα πλέι οφ με ρεκόρ 16-1!

Οσο για τον πρώτο τίτλο των Μπακς, το 1971, μπορεί να είχε έρθει σε μία πολύ μακρινή εποχή, με μόλις 17 συλλόγους στο ΝΒΑ και τους ίδιους (τους Μπακς) στη Δύση, αξίζει να σημειωθεί όμως ότι είχε έρθει α λα… κατοπινού Γκόλντεν Στέιτ. Με το μακράν καλύτερο ρεκόρ δηλαδή και της κανονικής περιόδου (66-16, 52-30 οι επόμενοι καλύτεροι Νικς) και ρεκόρ 12-2 στα πλέι οφ, με «σκούπα» 4-0 επί των Μπάλτιμορ Μπούλετς στους τελικούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News