ΕΠΟ: Αστείες δικαιολογίες για το διαιτητή της Λεωφόρου, προκαλούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων!

Η ΕΠΟ που παραπλανούσε εσκεμμένα εδώ και μήνες τη φίλαθλη κοινή γνώμη λέγοντας ότι υπάρχει… εμπάργκο για έλευση elite διαιτητών, συνεχίζει τις φθηνές δικαιολογίες και τις ξεδιάντροπες ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Η συστηματική προσπάθεια της ΕΠΟ να παραπλανεί τους νοήμονες φιλάθλους συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με νέο αφήγημα. Αρχικά ακούσαμε ότι οι μεγάλες Ομοσπονδίες δεν διαθέτουν Elite διαιτητές. Αφήγημα που κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Στη συνέχεια, υποστήριξαν ότι είναι… λίγοι οι Elite διαιτητές, άρα δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα, αφήγημα που επίσης καταρρίφθηκε πανηγυρικά.

Ένα άλλο αφήγημα ανέφερε ότι έχει ήδη ενημερωθεί η UEFA και η FIFA για να συνδράμουν, αλλά όπως αποδείχθηκε η ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ομοσπονδία ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την επιστολή της Super League και με τη σειρά τους ενημέρωσαν την ΕΠΟ που υποτίθεται τους είχε… ενημερώσει!

Σήμερα με νέα της ανακοίνωση η ΕΠΟ προσπαθεί να μας πείσει, με νέο αφήγημα, ότι αρχικά είχε οριστεί για τον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό Elite διαιτητής από το Ισραήλ (σ.σ. προφανώς ο Όρελ Γκρίνφελντ, ο μοναδικός Elite της χώρας), ο οποίος, ομως, στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα και κάπως έτσι φτάσαμε στον Κροάτη Γιόβιτς.

Λες και δεν υπήρχαν άλλες χώρες από πιο προηγμένα πρωταθλήματα για να αναζητήσει Elite ρέφερι η Ομοσπονδία… Αλλά ακόμη κι αν είχε οριστεί ο Ισραηλινός διαιτητής της τοπ κατηγορίας, είναι δυνατόν ο αντικαταστάτης του να προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο χαμηλού επιπέδου από το ελληνικό; Είναι να… γελάει κανείς με τον Μπαλτάκο, τον Μπένετ, τον Μάνταλο κι όλους τους άλλους που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για να κάνουν τα χατήρια εκείνων οι οποίοι τους «φύτεψαν» στις καρέκλες τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – μνημείο (ένα ακόμη) της ελληνικής Ομοσπονδίας:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League 1.

1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.

2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League 1.

3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News