ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αγώνας που θυμίζει άλλες εποχές

Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει σήμερα (14/08) την Μίλαν στο «Νέρεο Ρόκο» της Τεργέστης στο πιο λαμπρό φιλικό που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει απόψε το πρόγραμμα των φιλικών του αγώνων αγωνιζόμενος απέναντι στην μεγάλη Μίλαν στην Τεργέστη της Ιταλίας στο γήπεδο «Νέρεο Ρόκο» (14/08, 21:30, Cosmote Sport 2), σ’ ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες άλλων εποχών για τους «πράσινους» λόγω και του ονόματος του αντιπάλου.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» αδημονούσαν για το σημερινό φιλικό ματς, αφού όπως και να το κάνουμε, αυτοί είναι οι αγώνες που ιντριγκάρουν τους ποδοσφαιριστές, να παίζουν απέναντι σε τέτοιους μεγάλους αντιπάλους κι ας είναι και σε επίπεδο προετοιμασίας.

Σίγουρα το αποψινό τεστ είναι πολύ δυνατό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πάνω από τις δυνατότητές της του αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο Σέρβος και πιθανότατα το ήξερε και όταν ακόμη συναινούσε στο να κανονονιστεί ένα παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν, που μπορεί να μην είναι η ομάδα των παλαιότερων ετών και να βρίσκεται σε κάμψη, παραμένει όμως ένα «θηρίο» μπροστά στα…μάτια αυτού του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει σκοπό να αλλάξει το σύστημά του (4-2-3-1), παρά την διαφορά δυναμικής που υπάρχει. Ο Σέρβος δεν θα έχει στην διάθεσή του τους ανέτοιμους Πούγγουρα, Σένκεφελντ και Κουρμπέλη, που δεν ταξίδεψαν στην Ιταλία. Η ενδεκάδα του δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από τις τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις, αφού θα ξεκινήσει με τους παίκτες που θεωρεί πως έχουν αυτή τη στιγμή το προβάδισμα για να είναι βασικοί. 

Την εστία θα υπερασπιστεί ο Σωκράτης Διούδης ενώ η τετράδα της άμυνας θα μείνει απαράλλαχτει με τους Βέλεθ και Σιδερά στο κέντρο, τον Κώτσιρα τα δεξιά και τον Χουάνκαρ στα αριστερά. Οι δυο μέσοι θα είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Μαουρίσιο, ο Βιγιαφάνες σε ρόλο δεκαριού, με τον Χατζηγιοβάνη στα δεξιά του κι έναν εκ των Αϊτόρ ή Ενγκμπακοτό στο αριστερό άκρο. Βασικός στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσει ο Μακέντα.

Από την άλλη μεριά η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι, που δεν θα έχει στην διάθεσή της τον μεγάλο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με τα ιταλικά ρεπορτάζ, με την εξής ενδεκάδα:

Μενιάν, Καλάμπρια, Κίερ (Ρομανιόλι), Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Σαλεμάκερς, Ντίαθ, Λεάο (Ρέμπιτς) και Ζιρού.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Κίφι, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Σέρτζιο Ρογκέτι και Βαλέριο Καλορόσι.

Τελευταία φορά που έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους οι δυο ομάδες ήταν πριν από δέκα χρόνια, και πάλι σε φιλική αναμέτρηση, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, όπου είχαν μείνει στην «λευκή» ισοπαλία, με την Μίλαν να παίρνει τη νίκη στα πέναλτι με 5-3.

Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από εκείνη την αναμέτρηση στο παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News