ΑΕΚ - Ολυμπιακός 78-85: Αυτή η πρωτιά ήταν εξασφαλισμένη, της Πέμπτης... τον καίει!

Με μπροστάρη τον Σάσα Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός πέρασε σε χαλαρούς ρυθμούς από τα Άνω Λιόσια, κέρδισε 85-78 την ΑΕΚ, διεύρυνε το αήττητο σερί του στις ελληνικές διοργανώσεις, αλλά το μυαλό όλων στον Πειραιά βρίσκεται στο παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης με την Μπασκόνια!

Με μπροστάρη τον απίθανο Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το κλειστό των Άνω Λιοσίων όπου επικράτησε της ΑΕΚ με 85-78, φτάνοντας το ρεκόρ του στο πρωτάθλημα στο 17-0, για να κλείσει αήττητος τη σεζόν. Μοίρασε τον χρόνο ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του να καθαρίσει σχετικά εύκολα, παρότι οι γηπεδούχοι πάλεψαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Με τον Αϊζέια Κέινααν να μένει εκτός 12άδας παρατάχθηκε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα, απέκτησαν μικρές διαφορές, ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει κοντά τους και να μην επιτρέψει να ξεφύγουν στο σκορ.

Στο πρώτο 10άλεπτο το σκορ ήταν στο 19-22. Η ΑΕΚ έκλεισε την περίοδο με 5/10 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ (5-2), 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και τον Λεμάρ στους 7 πόντους. Ο Ολυμπιακός έχει 8/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ (8-2), 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και τον Φαλ στους 8 πόντους.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, για να φτάσουμε στο ημίχρονο με τρεις πόντους προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους και τους γηπεδούχους να αστοχούν σε τρίποντο που θα έφερνε το ματς στην ισοπαλία (35-38).

Η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο μέρος με 13/23 δίποντα, 3/13 τρίποντα, καμία βολή, 14 ριμπάουντ (10-4), 14 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 λάθη και τον Μίτσελ στους 9 πόντους. Ο Ολυμπιακός έχει 11/17 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/8 βολές, 22 ριμπάουντ (16-6), 13 ασίστ, 3 κλεψίματα, 10 λάθη και τον Φαλ στους 8 πόντους.

Με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα με διαφορές από τρεις έως έξι πόντους, ωστόσο, ήταν σαφές ότι η άμυνα των γηπεδούχων τους δυσκόλεψε αρκετά. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να φτάσει η διαφορά στους 9 πόντους (44-53) με δύο εύστοχα τρίποντα από Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ.

Σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο 53-67, με καλύτερα ποσοστά σε δίπονα και τρίπονα, καθώς και τρία περισσότερα ριμπάουντ (19-22). Με τον Βεζένκοφ κύριο εκφραστή στην επίθεση και αμυντική συνέπεια, κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν σταθερά τη διαφορά γύρω στους δέκα πόντους.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν και πλησίασαν στους 5 πόντους. Σε εκείνο το σημείο πέτυχε μια βολή ο Μπλακ για το 73-79, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση κέρδισε νέο φάουλ, για να φέρει πάλι τη διαφορά στο +8. Με λάθη εκατέρωθεν μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό.

Με ένα τρίποντο του Φλιώνη η διαφορά έπεσε στους 5, για να προσθέσει δύο πόντους με βολές ο Σλούκας και να μειώσει ξανά με κάρφωμα ο Μίτσελ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News