Άρης: Οι τρεις δρόμοι για τον επόμενο προπονητή

EUROKINISSI

Ουσιαστικά θέμα προπονητή δεν έχει ανοίξει ακόμα στον Άρη, καθώς διακυβεύεται η πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης Θόδωρος Καρυπίδης που αποφασίζει και ο τεχνικός διευθυντής Ρόμπερτ Παλικούτσα βρίσκονται μπροστά σε τρία μονοπάτια για την επόμενη μέρα.

Αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα, είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, ωστόσο προετοιμασία γίνεται, προκειμένου ο οργανισμός να βρεθεί σε ετοιμότητα όταν θα έρθει η ώρα.

Οι επιλογές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τρεις: Τόλης Τερζής, ξένος προπονητής, Άκης Μάντζιος.

Τόλης Τερζής

Βρίσκεται στην άκρη του πάγκου για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής, ενώ είχε κληθεί πολλές φορές να φέρει σε πέρας αποστολές ως υπηρεσιακός. Χαίρει της εκτίμησης του Θόδωρου Καρυπίδη που τον πιστεύει και θα κριθεί στο τέλος των πλέι οφ, όπου θα πρέπει ο Άρης να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa Conference League. Αν καταφέρει να πετύχει το στόχο και να κάνει κάποιες θεαματικές νίκες στα ντέρμπι, όλα είναι πιθανά.

Ξένος προπονητής

Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα βρίσκεται εν μέσω επαφών και συζητήσεων με τους συνδέσμους του, αξιοποιώντας όλες τις γνωριμίες και τις πληροφορίες του. Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής θα είναι σε θέση όταν του ζητηθεί να παρουσιάσει μια σειρά επιλογών ξένων τεχνικών από κάθε ράφι.

Αρχικά έχει «λοκάρει» σε κεντροευρωπαίους, καθώς ο Άρης θέλει να επενδύσει σε παίκτες με βασικές υποδομές, γνώση του ποδοσφαίρου, πειθαρχία και εργατικότητα, χωρίς όμως να λείπει και η φαντασία που έχουν οι λάτιν. Στην ατζέντα του είναι και ονόματα από την Ιβηρική, ενώ θα έχει και ο ίδιος βασικό ρόλο στην τελική απόφαση.

Άκης Μάντζιος

Για τον έμπειρο τεχνικό που έκανε την καλύτερη πορεία με τον Άρη, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Υπάρχει τεράστια εκτίμηση και σεβασμός, αλλά και ένα αίσθημα πως άφησε κάτι ανεκπλήρωτο. Ο Άρης επί των ημερών του είχε ταυτότητα, είχε νίκες σε όλα τα ντέρμπι και επιπλέον ο Θόδωρος Καρυπίδης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί του.

Δεν θα είναι έκπληξη για κανέναν το ενδεχόμενο επιστροφής του. Όσο θα είναι ελεύθερος και θα περιμένει, το όνομα του θα παίζει για τον πάγκο του Άρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News