ΑΕΚ: Τα... όρια αντοχής για Ρότα και Χατζισαφί

eurokinissi

Οι δύο βασικοί φέτος πλάγιοι μπακ της ΑΕΚ, Ρότα και Χατζισαφί, έχουν ένα… βουνό μπροστά τους να ανέβουν και να αντέξουν στα δύσκολα χωρίς μπακ απ. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου.

Όπως τα ’φερε η φετινή σεζόν, αγωνιστικά αξίζει στους Λάζαρο Ρότα και Εχσάν Χατζισαφί να είναι οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ τώρα που όλα κρίνονται. Παρ’ όλο που ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ τη φετινή σεζόν, ο μεν πρώτος κέρδισε γρήγορα τη μάχη της δεξιάς πλευράς, καθώς ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ χρειάστηκε πολύ χρόνο για να φτάσει στα στάνταρ που απαιτούσε ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο δεύτερος πήρε τη σκυτάλη απ’ τον συμπατριώτη του, Μίλαντ Μοχαμαντί, όταν εκείνος επέστρεψε σοβαρά τραυματίες απ’ το Μουντιάλ κι έπαιξε ακόμα καλύτερα!

Το ζητούμενο πλέον για τους δύο είναι να αντέξουν, καθώς εκείνοι που έρχονται πλέον πίσω τους αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν τους αφήνουν να είναι ενεργοί και φορμαρισμένοι. Ο Σιντιμπέ έχει υποστεί θλάση βαριάς μορφής και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα πότε θα είναι έτοιμος να βοηθήσει ξανά, ενώ ο Μοχαμαντί γύρισε αγνώριστος λόγω της πολύμηνης ταλαιπωρίας του και προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, έχοντας πισωγυρίσματα, όπως ενοχλήσεις που τώρα τον κρατούν πιο πίσω στις προπονήσεις μετά από ένα χτύπημα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Βλέποντας τώρα μπροστά για τα επόμενα παιχνίδια μοιάζει δεδομένο ότι ο Ρότα κι ο Χατζισαφί θα είναι βασικοί στα δύο άκρα της άμυνας στα αμέσως επόμενα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκό. Τρία πολύ απαιτητικά ματς σε διάστημα οκτώ ημερών, δίχως την απαιτούμενη επάρκεια σε μπακ απ ώστε να αναπληρώσουν ή να ξεκουράσουν τους δύο προαναφερθέντες.

Ο Μοχαμαντί θα μπορούσε να βοηθήσει ως αλλαγή σε κάποια λεπτά, ενώ η επόμενη υπαρκτή λύση είναι ο νεαρός Ραντόνια, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν φέτος έμεινε με την πρώτη ομάδα – με κάποιες σκόρπιες εμφανίσεις με την ΑΕΚ Β’, όπως χθες, για να έχει ρυθμό αν χρειαστεί στη συνέχεια- καθώς ο Αλμέιδα προσπαθεί να τον «χτίσει» εν όψει των επόμενων σεζόν. Η ανταπόκριση των Ρότα και Χατζισαφί στις απαιτήσεις και τη δεδομένη κούραση που θα έχουν, ίσως αποτελέσει κομβικό σημείο στο φινάλε της διεκδίκησης των τίτλων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News