Europa League: Και στο τέλος τους... κάνει πλάκα η Σεβίλλη!

Ντε Χέα και Μαγκουάιρ πρωταγωνίστησαν σε… διαγωνισμό γκάφας στην Ανδαλουσία και η Σεβίλλη διέλυσε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! – Στα ημιτελικά Γιουβέντους, Λεβερκούζεν και Ρόμα.

Η Σεβίλλη κέρδισε το Όσκαρ πρώτου ρόλου στις χθεσινοβραδινές ρεβάνς του Europa League. Η ισπανική ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διέλυσε με 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έβγαλε τα μάτια της με τις διαδοχικές γκάφες από Μαγκουάιρ και Ντε Χέα. Ο πρώτος πούλησε τη μπάλα στο πρώτο γκολ που σημείωσε ο Εν Νεσίρι μόλις στο 8ο λεπτό.

Στο 47′ ο Μπαντέ έκανε το 2-0 επειτα από ασίστ του Ράκιτιτς μέσα σε αποθέωση.

Στο 82′ ήταν η σειρά του Ντε Χέα να κάνει λάθος πάσα εκτός περιοχής με αποτέλεσμα ο Εν Νεσίρι να πλασάρει στην κίνηση προ κενής εστίας και να διαμορφώσει το 3-0, για να προκριθεί η ομάδα του στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 5-2!

 

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Γιουβέντους άντεξε στην Πορτογαλία και με το 1-1 που απέσπασε σε βάρος της Σπόρτινγκ πήρε μαζί και την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1, την ημέρα που της επεστράφησαν και οι 15 βαθμοί για τη Serie A. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Ραμπιό.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγο αργότερα με εύστοχο πέναλτι του Έντουαρντς, αλλά μέχρι εκεί…

 

Άνετη ήταν η επικράτηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν και μάλιστα εκτός έδρας επί της Σεν Ζιλουάζ με 1-4 (συνολικό 2-5).

Η Ρόμα ξεπέρασε στην παράταση το εμπόδιο της Φέγενορντ.

Στην κανονική διάρκεια το παιχνίδι έληξε 2-1, με το τελικό 4-1 να διαμορφώνεται στη διάρκεια της παράτασης και την ομάδα του Μουρίνιο να προκρίνεται με συνολικό σκορ 4-2.

Conference League

Στα δύο βραδινά παιχνίδια του Conference, η Γουέστ Χαμ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ούγκο Κάιπερς, επέστρεψε με τέσσερα γκολ και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Τεράστια νίκη πήρε στην παράταση η Βασιλεία με αντίπαλο τη Νις, στην παράταση. Οι Ελβετοί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν στην κανονική διάρκεια και έκαναν ανατροπή στο εξτρά μισάωρο της αναμέτρησης (1-2) για να προκριθούν με συνολικό σκορ 4-3.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News