Καλοκαίρι του 1988. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει στον αστερισμό του Γιώργου Κοσκωτά, του Λάγιος Ντέταρι και της πρωταθλήτριας Λάρισας του Γιάτσεκ Γκμοχ! Λίγος κόσμος ασχολείται με τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ που έμελλε να αποτελέσουν την αυγή της πιο «χρυσής» εποχής της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Υπό το βάρος μιας ολόκληρης «πέτρινης» δεκαετίας, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος αναγκάζεται ουσιαστικά να παραδώσει τα διοικητικά ηνία της ΠΑΕ στον «βασιλιά της νύχτας», Στράτο Γιδόπουλο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια που δοξάστηκε ως ποδοσφαιριστής, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή. Κανείς, όμως, δεν τολμά να διανοηθεί ότι ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε στο τέλος της χρονιάς να στεφθεί πρωταθλητής κόντρα στον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη και τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά.
Κι όμως, μια χρονιά που ξεκίνησε με την προσδοκία της σταδιακής αναγέννησης, έμελλε να ολοκληρωθεί με το αξέχαστο γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ εκείνο το βράδυ της 7ης Μαϊου 1989!
Ακόμη και τους πιο φανατικούς «Ενωσίτες» να ρωτήσεις σήμερα για τους μεγάλους πρωταγωνιστές εκείνης της «μαγικής» σεζόν, θα αρχίσουν να σου απαριθμούν τα ονόματα του Μανωλά, του Οκόνσκι, του Οικονομόπουλου, του Σαβέβσκι, του Σαββίδη…
Πιθανότατα να μην βρεθεί ούτε ένας να θυμηθεί με την πρώτη το όνομα ενός μέσου που αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Ντούσκο μέχρι την Άνοιξη, προτού ξαφνικά βρεθεί στο περιθώριο. Η ιστορία του Δημήτρη Πήττα δεν ανήκει στις… συνηθισμένες ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε από τα χαμηλά για να φτάσει στα ψηλά.
Το ίδιο και η συνέντευξη που ακολουθεί! Ο Δημήτρης Πήττας, ένα από τα πιο δημοφιλή χαρτάκια της δεκαετίας του ’80 από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Κόρινθο και τον Εθνική, έρχεται να προσθέσει το δικό του πολύ ιδιαίτερο αυτοκόλλητο στο άλμπουμ των αναμνήσεων του sportday.gr και όσα αφηγείται να είστε σίγουροι ότι θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!
Δημήτρη που γεννήθηκες και από που ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
Γεννήθηκα στην Κυψέλη, ψηλά προς το Γαλάτσι. Στην περιοχή μου εκεί είχαμε αρκετές αλάνες με αποτέλεσμα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω με τα παιδιά της γειτονιάς ατελείωτες ώρες ποδόσφαιρο.
Σε ομάδα πρώτη φορά πότε έπαιξες;
Όταν έφτασα στα 12-13 τότε απέναντι από τα σημερινά δικαστήρια, απέναντι από την Ευελπίδων δηλαδή, υπήρχε μια τεράστια αλάνα. Εκεί λοιπόν μαζευτήκαμε και είχε φτιαχτεί μια ομάδα, η “Λονγκλάιβ” που έπαιζε σε ανεξάρτητο πρωτάθλημα. Μάλιστα από εκείνη την ομάδα, βγήκαμε αρκετοί παίκτες που έκαναν καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίκτες όπως ο Πετρινιώτης, ο Τσατσαλίδης, ο Κουμαριάνος, ο Νίνος και εγώ.
Μετά από εκεί, σε ποια ομάδα πήγες;
Εκεί με είχαν δει άνθρωποι από τον Γ.Σ. Πατησίων και μου ζήτησαν να πάω στην ομάδα και να υπογράψω πλέον δελτίο. Μέσω του Γ. Σ. Πατησίων κατάφερα μάλιστα να παίξω τόσο στην Εθνική Νέων, όσο και στην Εθνική Ερασιτεχνών και στην Εθνική Ελπίδων.
«Είσαι τρελός αγόρι μου; Σε θέλει ο Βαρδινογιάννης κι εσύ λες όχι;»
Είσαι κι εσύ δηλαδή ένας από τους παίκτες που ανακάλυψε ο Πετρίτσης;
Όχι μόνο ο Πετρίτσης, αλλά και ο Καραπατής. Κυρίως ο δεύτερος, ο οποίος είχε έρθει να με δει σε αρκετά παιχνίδια με την ομάδα μου και με είχε καλέσει και στις Εθνικές. Μάλιστα το 1976 είχαμε παίξει και στον τελικό του EURO στο Βέλγιο και από τότε είχε κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για να με αποκτήσουν. Είχα λάβει μέρος και σε τουρνουά που είχε γίνει στην Κίνα.
Ποιες ομάδες σε είχαν δει;
Με είχαν δει από τον Παναθηναϊκό, από τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ δεν σου κρύβω ότι σε ηλικία 17-18 ετών είχα υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά οι παράγοντες της ομάδας δεν με άφησαν να πάω. Ήθελαν να μείνω στην ομάδα για να την βοηθήσω να ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Τελικά μετά από όλα αυτά, έφυγες και πήγες στην Κόρινθο.
Πήγα στην Κόρινθο και την πρώτη μου κιόλας χρονιά, καταφέραμε να ανεβούμε στην Α’ Εθνική. Στην Κόρινθο έμεινα τρία χρόνια συνολικά και ήταν καλά χρόνια.
Από την Κόρινθο έφυγες και πήγες στον Εθνικό.
Μεγάλη ιστορία και αυτή. Στην Κόρινθο επίσης είχα προτάσεις από μεγάλες ομάδες, αλλά “χαλούσα” εγώ τις μεταγραφές. Για παράδειγμα να σου πω ότι με ήθελε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα συναντήθηκα με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στα γραφεία του. Όμως δεν υπέγραψα.
Μισό λεπτό. Πήγες ως παίκτης της Κορίνθου στα γραφεία του Βαρδινογιάννη να υπογράψεις και δεν μπόρεσε να σε πείσει;
Ναι γιατί μου πρότεινε να υπογράψω συμβόλαιο, να βάλω εγώ το ποσό στην επιταγή, αλλά να μείνω πρώτα έναν ακόμα χρόνο στην Κόρινθο και μετά να δει τι θα κάνει με μένα. Εγώ όμως είχα τέτοιο χαρακτήρα και τόση εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, που αρνήθηκα και χάλασα τη μεταγραφή. Τότε ήμουν και φαντάρος και έπαιζα στην Εθνική Ενόπλων. Είχα πάρει μαζί μου και τον προπονητή μου, τον Κρασσά, ο οποίος μόλις με είδε στο γραφείο του Βαρδινογιάννη να του λέω όχι, με τράβηξε παραπέρα και μου είπε: “Είσαι τρελός αγόρι μου; Σε θέλει ο Βαρδινογιάννης κι εσύ λες όχι”; Τελικά εγώ επέμεινα και ο Παναθηναϊκός τότε πήρε τον Γεροθόδωρο.
«Τρελάθηκα με αυτά που μου είπε ο Ζαφειρόπουλος και γυρνάω και του λέω… “να πάτε να γ@#$%, εμένα σε λίγα χρόνια θα με χρυσοπληρώσετε!»
Άλλη μεταγραφή που να την χάλασες;
Στην ΑΕΚ, την ίδια περίοδο. Ο Ζαφειρόπουλος είχε έρθει σε συμφωνία με την Κόρινθο κι εγώ πήγα στο ραντεβού για να υπογράψω. Είχαμε συμφωνήσει να πάρω 1.800.000 δραχμές. Λίγο πριν υπογράψω όμως, ο Ζαφειρόπουλος μου λέει: “θα σου δώσω 1.200.000 δραχμές γιατί αυτά που ζητάς είναι υπερβολικά”. Τότε τρελάθηκα πραγματικά και του είπα: “Να πάτε να γ@#$%. Εμένα σε λίγα χρόνια θα με χρυσοπληρώσετε”.
Τρομερά πράγματα.
Εντάξει τώρα μετά από χρόνια μπορώ να πω ότι ίσως να έκανα λάθος που δεν πήγα στην ΑΕΚ, γιατί πραγματικά το ήθελα να πάω. Ήμουν από παιδί οπαδός της ΑΕΚ και την αγαπούσα. Αλλά από την άλλη πλευρά ήμουν και ασυμβίβαστος χαρακτήρας και δεν δεχόμουν να με “ρίξουν”.
Επόμενος σταθμός στην καριέρα σου ήταν ο Εθνικός.
Ναι αφού δεν πήγα πουθενά αλλού, ήρθε ο Εθνικός στον οποίο τότε πρόεδρος ήταν ο Μουρκάκος. Όταν με φώναξε, του είπα ότι θέλω 2.200.000 δραχμές για να υπογράψω. Τρελάθηκε και νόμιζε ότι του κάνω πλάκα. Όμως εγώ το εννοούσα και όταν το κατάλαβε, είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να με πείσει και έτσι μου έδωσε αυτά που ήθελα και πήγα στον Εθνικό.
Στον Εθνικό έμεινες μέχρι το 1985.
Έμεινα 4 χρόνια και έχω καλές αναμνήσεις. Όταν τελείωνε το συμβόλαιό μου και είχα “πενταετία” ήρθε ο Ολυμπιακός για να με πάρει. Μάλιστα πήγα και στο σπίτι του Νταϊφά για να μιλήσουμε. Τότε μου άρχισε μια κουβέντα για τα καράβια του και πως οργώνουν όλο τον κόσμο και τέτοια πράγματα. Εγώ όμως ήθελα να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου. Του λέω τότε: “πρόεδρε τι χρήματα θα πάρω”; Ο Νταϊφάς σάστισε στην αρχή και μου λέει: “Θα υπογράψεις το συμβόλαιό σου και θα τα βρούμε”. Δεν ήθελα να ακούσω τίποτε άλλο. Του απάντησα φυσικά αρνητικά και μου λέει: “Παιδί μου στον Ολυμπιακό θα έρθεις. Άλλοι παρακαλάνε στη θέση σου”. “Εγώ όμως δεν ήμουν σαν τους άλλους, είμαι ΑΕΚ και δεν με νοιάζει” του είπα.
«Ο Νταϊφάς σάστισε… “Θα υπογράψεις το συμβόλαιό σου και θα τα βρούμε”. Δεν ήθελα να ακούσω τίποτε άλλο. Του απάντησα αρνητικά και μου λέει: “Παιδί μου στον Ολυμπιακό θα έρθεις. Άλλοι παρακαλάνε στη θέση σου”. “Εγώ όμως δεν ήμουν σαν τους άλλους, είμαι ΑΕΚ και δεν με νοιάζει” του είπα!»
“Χάλασε” λοιπόν με τον Ολυμπιακό και τελικά πήγες στον ΠΑΟΚ.
Πήρα τηλέφωνο τον Μουρκάκο να του πω ότι δεν δέχομαι να πάω στον Ολυμπιακό και φυσικά με έβριζε γιατί αυτός είχε συμφωνήσει. Τελικά στην πορεία προέκυψε πρόταση από το Βέλγιο και τη Λόκερεν που μου έδινε 10.000.000 να πάω, αλλά ο Εθνικός δεν τα έβρισκε μαζί τους. Τα είχε βρει όμως με τον ΠΑΟΚ και με έστειλαν να μιλήσω στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι πήγες στον ΠΑΟΚ;
Έτσι, αλλά μη νομίζεις ότι και εκεί δεν είχαμε περιπέτειες (γέλια).
Πάλι;
Εγώ δεν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ. Ήμουν αποφασισμένος να ζητήσω ένα τρελό νούμερο για να μου πουν όχι. Έτσι όταν πήγα στη Θεσσαλονίκη, ήρθε ο Κούδας και με πήρε από το αεροδρόμιο. Με πήγε στο σπίτι του Πανελούδη ο οποίος με ρώτησε τι λεφτά θέλω. Του ζήτησα 7 εκατομμύρια και τρελάθηκε. “Παιδί μου εμείς ανανεώσαμε τον Αλαβάντα με 3,5 εκατομμύρια” μου είπε. “Άλλο ο Αλαβάντας, άλλο εγώ” του απάντησα. Είχα στόχο να χαλάσω τη μεταγραφή.
Τελικά τι έγινε;
Στη συνέχεια και αφού ήμουν ανένδοτος, πήγα στο ξενοδοχείο μου και την άλλη μέρα είχα κλείσει εισιτήριο για να γυρίσω στην Αθήνα. Το πρωί όμως, με περίμεναν δύο άνθρωποι στη ρεσεψιόν, με εντολή του Πανελούδη να με πάνε στο εργοστάσιό του. Εγώ αρχικά αρνήθηκα, αλλά με τα πολλά με έπεισαν. Πήγα στο εργοστάσιο και τι να δω; Ήταν μαζεμένος 2000 κόσμος και μόλις με είδαν άρχισαν να μου λένε πόσο με ήθελαν στον ΠΑΟΚ και να υπογράψω το συμβόλαιό μου και τέτοια. Εγώ ανέβηκα στο γραφείο του Πανελούδη και τότε χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Καλαφάτης. Μου είπε ότι το συμβούλιο είχε αποφασίσει να μου δώσει 6 εκατομμύρια και να υπογράψω. Εγώ ανένδοτος. “Ή μου δίνετε 7 ή φεύγω” τους έλεγα.
Ο Καλαφάτης εκνευρίστηκε, με είπε εκβιαστή και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τελικά ενώ ήμασταν στο γραφείο, μπήκε η γραμματέας του Πανελούδη μέσα και είπε ότι ο κόσμος έσπασε τις πόρτες και έμπαινε στο εργοστάσιο. Ο Πανελούδης τότε μου λέει: “Τι είναι αυτά που μου κάνεις; Θα μου γκρεμίσουν το εργοστάσιο για σένα”; Άνοιξε τότε το συρτάρι του και μου έβγαλε 1 εκατομμύριο δραχμές. “Πάρε αυτό και τα άλλα έξι από το συμβούλιο και υπέγραψε”. Ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσα πλέον να κάνω πίσω και έτσι υπέγραψα στον ΠΑΟΚ.
«2.000 φίλοι του ΠΑΟΚ έσπασαν τις πόρτες στο εργοστάσιο του Πανελούδη για να με πάρουν με μεταγραφή! Εγώ ήθελα να τη χαλάσω, ο Καλαφάτης με έλεγε εκβιαστή και ο Πανελούδης με ρώταγε… “τι είναι αυτά που μου κάνεις”…»
Πήρες όμως τα λεφτά που ήθελες.
Ναι δεν γινόταν αλλιώς. Αλλά στο ξαναλέω, ουσιαστικά δεν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ. Ήθελα να πάω στον ΑΕΚ. Ήταν το όνειρό μου και γι’ αυτό σου είπα ότι ίσως έκανα λάθος που δεν πήγα στην ΑΕΚ σε μικρότερη ηλικία και όταν είχα την πρώτη ευκαιρία. Στη Θεσσαλονίκη ήξερα ότι δεν θα είναι και καλό το κλίμα. Για παράδειγμα εμένα με καλούσαν στην Εθνική και άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ όχι και ένιωθα ότι ήταν βαρύ το κλίμα. Γι’ αυτό μετά τον πρώτο χρόνο ζήτησα να σπάσουμε το συμβόλαιο.
«Έλεγαν στον Βεσελίνοβιτς ότι ξενυχτάω. Κι όταν έβαλα ένα τρομερό γκολ με τον ΠΑΟΚ με βολίδα δεν κρατήθηκα. Πήγα στην εξέδρα των επισήμων κι αντί να πανηγυρίζω, έβριζα!»
Τότε ήταν που κατάφερες να πας στην ΑΕΚ.
Ενδιαφέρον πάντοτε υπήρχε, αλλά τελικά για να καταφέρω το σκοπό μου, έπρεπε να μείνω εκτός δράσης για έξι μήνες. Πήγα στην ΑΕΚ με προπονητή τον Φαφιέ, αλλά επειδή είχα μείνει εκτός για έξι μήνες δεν ήμουν καλά. Το καλοκαίρι ήρθε ο Αλέφαντος και όταν έφυγε αυτός ήρθε ο Βεσελίνοβιτς. Εγώ όμως δεν ήμουν στα πλάνα τους επειδή τους είχαν πει και κάποια πράγματα για μένα.
Δηλαδή;
Θα σου πω για τον Βεσελίνοβιτς. Ήταν να παίξουμε ένα ματς με την Καλλιθέα για το κύπελλο και με ειδοποίησε να πάω στο γήπεδο. Την ημέρα του αγώνα με κοίταξε μέσα στα αποδυτήρια και είδε… κάπως τα μάτια μου. Τότε με ρώτησε: “Θέλεις να παίξεις”; Πριν προλάβω να μιλήσω του απάντησε ο Μανωλάς: “Κόουτς τι είναι αυτά που του λες. Τι τον φώναξες τότε”; Με έβαλε λοιπόν και έκανα ματσάρα. Σημείωσα 2 γκολ και είχα φοβερή εμφάνιση.
Την επόμενη Κυριακή παίζαμε με τον Εθνικό και ήμασταν 0-0 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο με έβαλε στο ματς και νικήσαμε 2-0. Επόμενο ματς με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και εκεί με έβαλε βασικό. Πάλι ήμουν ο καλύτερος του γηπέδου, οπότε και στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, που έκανα ένα τρομερό γκολ με βολίδα δεν κρατήθηκα. Πήγα στην εξέδρα των επισήμων που ήταν ο Ζαφειρόπουλος και οι άλλοι και έβριζα, αντί να πανηγυρίζω. Είχαν πει του Βεσελίνοβιτς πως ξενυχτάω και δεν κάνω καλή ζωή. Μετά από όλα αυτά κατάφερα να καθιερωθώ στην ΑΕΚ.
Πανηγύρισες όμως το πρωτάθλημα όταν ήρθε ο Μπάγεβιτς.
Ναι το πανηγύρισα, αλλά με τον Ντούσκο “σκοτωθήκαμε” προς το τέλος της σεζόν, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου;
Ναι αυτό. Με άφησε εκτός αποστολής, επειδή πάλι του είχαν πει διάφορα όπως έμαθα μετά. Εγώ τότε ήμουν και στην ομάδα της Αστυνομίας και μεσοβδόμαδα είχαμε πάει να παίξουμε στην Ιταλία. Στην ομάδα ήταν και ο Λεμονής με τον Μητρόπουλο και απ’ ότι έμαθα ο Γιδόπουλος είπε του Μπάγεβιτς να μη με πάρει στην αποστολή γιατί δήθεν θα μου είχαν μιλήσει οι δυο τους. Εγώ όταν είδα ότι δεν ήμουν στην αποστολή τρελάθηκα και δεν πήγα ούτε στο γήπεδο, ούτε έμαθα τι έγινε στο ματς. Μετά τον αγώνα με έπαιρναν να πάω στα μπουζούκια, αλλά δεν ήθελα. Με τα πολλά με έπεισαν και τότε ο Μπάγεβιτς όταν με είδε μου είπε συγνώμη. Εγώ όμως του είπα ότι μου έκαναν π@#$%^ και δεν το άξιζα γιατί για την ομάδα έπαιζα και με ένα πόδι.
«Τη μία μέρα είχα συμφωνήσει να πάω στον Ολυμπιακό για πενήντα εκατομμύρια και το επόμενο πρωί βλέπω στις εφημερίδες στο περίπτερο για το σκάνδαλο Κοσκωτά!»
Γιατί είχε γίνει όλο αυτό;
Θα σου πω. Τον Δεκέμβριο -πριν το ματς αυτό- έληγε το συμβόλαιό μου. Εγώ είχα ζητήσει από τον Γιδόπουλο 25 εκατομμύρια για να ανανεώσω και μου έδινε 20. Ο Μπάγεβιτς ήθελε να μείνω, αλλά του έλεγα να πει του Γιδόπουλου να μου δώσει τα λεφτά που θέλω. Τελικά δεν το έκανε ο Γιδόπουλος και με είχε προσεγγίσει ο μάνατζερ ο Πασχάλης Παπαδόπουλος με πρόταση του Κοσκωτά τότε για 50 εκατομμύρια. Μου είχε πει αν δεν τα βρω με την ΑΕΚ να τον πάρω τηλέφωνο. Τελικά αφού έβλεπα ότι η ΑΕΚ δεν θα ανέβαζε την προσφορά της, του είπα ότι συμφωνώ να πάω στον Ολυμπιακό. Ήταν Τρίτη και το ραντεβού κλείστηκε για την Τετάρτη. Τετάρτη πρωί βγαίνω από το σπίτι για να πάω στο ραντεβού και βλέπω τις εφημερίδες στο περίπτερο ότι είχε σκάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά. Έτσι δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή μου. Μετά βέβαια, τα έμαθαν όλα αυτά στην ΑΕΚ και γι’ αυτό είχα την αντιμετώπιση αυτή από τον Γιδόπουλο. Μου είπε μάλιστα ότι έγινε συμβούλιο και πλέον μου έδινε 20 εκατομμύρια για τρία χρόνια.
Από τον Γιδόπουλο πάντως, έχω διαβάσει ότι κέρδισες και ένα στοίχημα.
Ναι ήταν παραμονές του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είχα περάσει από τα γραφεία και με είδε και με ρώτησε: “Δημήτρη τι θα κάνουμε αύριο”; “Θα κερδίσουμε 1-0 και θα βάλω εγώ το γκολ”, του είπα. “Αν γίνει έτσι θα περάσεις μεθαύριο να σου δώσω 500.000 δραχμές”, μου είπε. Έτσι έγινε και μάλιστα πέτυχα το καλύτερο γκολ της καριέρας μου. Πήγα λοιπόν και εισέπραξα αυτά που μου είπε. Σε αυτή την περίπτωση κράτησε το λόγο του και μου έδωσε ότι είχε υποσχεθεί.
Αυτό ήταν το μοναδικό στοίχημα που κέρδισες;
Όχι είχα βάλει και ένα ακόμα με τον Μανωλά ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Όταν λοιπόν το πήραμε και είχαμε τη φιέστα με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς, είπα του Στέλιου να μην ξεχάσει το στοίχημα. Πράγματι την επόμενη μέρα -ως κύριος που ήταν και είναι και μεγάλος αρχηγός- πήγε στην τράπεζα και μου έβαλε 500.000 δραχμές.
“Ταρίφα” το είχες κάνει αυτό το πόσο.
Πραγματικά (γέλια)…
Να κλείσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο;
Παρακαλώ…
Λύσε μου μια απορία. Στα περισσότερα άρθρα της εποχής το επώνυμό σου γράφεται με “ι”. Πίττα σε μάθαμε όλοι. Στα επίσημα αρχεία, όμως, της ΕΠΟ αναφέρεται με “η”. Τελικά σε λένε Πίττα, ή… Πήττα;
(Γελάει). Αλήθεια είναι. Πήττα με λένε κανονικά. Με “η”…
Και καλά, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες όλα αυτά τα χρόνια για να γράφουν οι δημοσιογράφοι σωστά το επώνυμό σου;
Έλα μωρέ. Τι Πίττας, τι Πήττας. Το ίδιο ακούγεται… Το συνήθισα άλλωστε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιουρτσεβέν: «Στην έδρα μας θα τους κάνουμε ένα κατάλληλο καλωσόρισμα»
- Τζίμας: Σκόραρε και πάλι με πανέμορφο τελείωμα (video)
- Ολυμπιακός: Κορυφαίος στον πλανήτη ο Χρήστος Μουζακίτης!
- Ολυμπιακός: Η απίθανη στιχομυθία του Ρόντινεϊ με τον Φορτούνη!
- Καλλιθέα-Πανσερραϊκός 1-2: Ο Μπετανκόρ ξέρανε τους γηπεδούχους στο 92'