Περιστέρι-ΑΕΚ 87-73: Ο Ντένμον έδειξε τον δρόμο, ο Μπίλαν τον... καθάρισε

EUROKINISSI

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε τον πρώτο προημιτελικό παρ’ ότι βρέθηκε πίσω μετά το +19 της δεύτερης περιόδου. Εμεινε από δυνάμεις και… δίχως καλάθι εντός παιδιάς στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Ηλία Καντζούρη.

Μέσα-έξω είχε κερδίσει στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ, τα πλέι οφ ωστόσο είναι διαφορετική ιστορία. Ειδικά αν στο μεταξύ έχει χάσει κομβικούς παίκτες και προέρχεται από την ταλαιπωρία (από κάθε άποψη) των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σε αυτούς της Basket League, το 1-0 έκανε το Περιστέρι – που άλλωστε τερμάτισε τρίτο στην κανονική περίοδο και έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Το 87-73 ήρθε με τρελά σερί εκατέρωθεν και τον «Δικέφαλο» να μένει δίχως εντός παιδιάς στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ολοι οι πόντοι του τότε ήρθαν με βολές, οι οποίες πάντως ήταν 19 για τον ίδιο και 34 για τους νικητές.

Μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση από τον Ντένμον με 29 πόντους και 5 ριμπάουντ, Φρανσίσκο (15 π.), Μωραΐτης και Μπίλαν (από 11) ξεχώρισαν επίσης. Ο Κροάτης σέντερ κατέβασε και 11 ριμπάουντ, κερδίζοντας στο τέλος τις μάχες κάτω από τα καλάθια. Από την άλλη ήταν συγκινητικοί οι Φλιώνης και Κένι Γουίλιαμς, με 17 πόντους έκαστος. Ο πρώτος είχε και 8 ριμπάουντ μια 4 ασίστ.

Υπόθεση Ντένμον η πρώτη περίοδος. Προτού συμπληρωθούν οκτώμισι λεπτά, ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ είχε φτάσει τους 18 πόντους και η ομάδα του ήταν πιο ψηλά και από… νταμπλ σκορ (27-13). Στο σερί 14-0 που μόλις είχε γραφτεί, οι έξι πρώτοι πόντοι σημειώθηκαν από τον Κόουλμαν και οι οκτώ επόμενοι από τον παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού.

Το δεκάλεπτο πάντως έληξε στο 27-20 και στο 13’ ο «Δικέφαλος» είχε την ευκαιρία να μειώσει στους τέσσερις. Φλιώνης και Γιάνκοβιτς αστόχησαν από την άρκτο, ακολούθησε νέο «κυανοκίτρινο» σερί 11-0, να λοιπόν και το +18 (43-25). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για τριάμισι λεπτά άποντοι, περισσότερο ωστόσο προβλημάτιζαν οι (μη) αμυντικές αντιδράσεις τους.

Μέγιστη διαφορά οι 19 πόντοι (47-28). Φλιώνης και Παπαδάκης βγήκαν μπροστά, επιμέρους «κιτρινόμαυρο» 13-2 και μείωση 49-41. Ημίχρονο στο 51-41, με 22/24 περιστεριώτικες βολές (!) και αντίπαλον δέος του… 22άρη Ντένμον, τον Φλιώνη των 13 πόντων.

Δυνατό μπάσιμο της ομάδας του Ηλία Καντζούρη στο δεύτερο μέρος και 54-50, με Οριόλα και Γουίλιαμς να σημειώνουν από δύο καλάθια. Οι δυο τους (και κυρίως ο δεύτερος, με 7 π.) έγραψαν και το σερί 9-0 για το προσπέρασμα 59-56 στο 25’.

Αμεση αντίδραση και 60-59 μπροστά οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης», 64-63 το σκορ στο 30’.

Κάπου κει, φάνηκε να επέρχεται η κούραση στους παίκτες της ΑΕΚ. Εκαναν σχεδόν τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο να σκοράρουν και βρέθηκαν πίσω 70-63, η διαφορά εκτοξεύτηκε πάλι μέχρι τους 15 πόντους στο 80-65. Ηταν φανερό πως όλα πια είχαν κριθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News