ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Κι αν ο Καμαρά την στέλνει στα δίχτυα;

O Παναγιώτης Γκαμπράνης ετοιμάζεται για απολαυστικές βραδιές ποδοσφαίρου, αν ο ενισχυμένος Άρης λύσει το πρόβλημα στο γκολ, προειδοποιεί όμως ότι θα πρέπει να βρεθεί το φάρμακο και για τις παιδικές ασθένειες: αφέλεια και ατομικά λάθη

Ο Άρης κάνει μεταγραφές σαν να μην υπάρχει… αύριο και όχι μόνο ενισχύει το ρόστερ του, αλλά το αναβαθμίζει ποιοτικά, δείχνοντας αποφασισμένος να μείνει ανταγωνιστικός μέχρι τέλους και στη νέα σεζόν. Οι προσθήκες από το πάνω ράφι που έχει κάνει μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με έναν κοντρολαρισμένο βασικό κορμό και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται με κλειστά μάτια, ειδικά μεσοεπιθετικά, προκαλούν αναπόφευκτά συνειρμούς.

Κι αν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα;

Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά υπήρχαν στιγμές στο τελευταίο φιλικό με τον Βόλο, που η μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη πετούσε «φωτιές».

Ο Άρης πέτυχε τέσσερα γκολ, θα μπορούσε όμως να πετύχει τουλάχιστον άλλα τέσσερα, αν υπήρχε ο άνθρωπος που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Ενδεκάδα με Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε και Καμαρά και πίσω τους τον Λούκας Σάσα με τον Εντιαγέ, υπόσχεται πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα. Κοντά σ’ αυτούς ο Γκιτάν που έρχεται να υπογράψει, ο Χάιροβιτς και οι παλιοί Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Ματίγια. Δεν μένει εκεί ο Άρης. Ο Καρυπίδης θα πάει για έναν ακόμη φορ, για δύο στόπερ, ίσως και για αριστερό μπακ!

Είναι προφανές ότι ο Άρης φροντίζει από τώρα να έχει γεμάτο ρόστερ, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει με την απόφαση της FIFA για την απαγόρευση μεταγραφών. Παράλληλα ρίχνει σημαντικά τον μέσο όρο της ηλικίας και χτίζει σε νεαρούς παίκτες με μέλλον και προοπτική. 

Ο Άκης Μάντζιος αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος με το upgrade που έγινε στο ρόστερ του. Ποιος προπονητής δεν θέλει παικταράδες γύρω του; Τα κλισέ περί ευχάριστου πονοκέφαλου, αλλά και γκρίνια γι’ αυτούς που δεν παίζουν, δεν υπάρχουν πια. Ο καλύτερος είναι και στην ενδεκάδα. Και φέτος ο πάγκος του Άρη θα μπορούσε να είναι και η βασική ενδεκάδα. 

Βεβαίως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πάντα και ένα αλλά! Ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά σε μεγάλο βαθμό, κυρίως όμως να αποβάλλει την ποδοσφαιρική αφέλεια, που έχει κουράσει τα τελευταία χρόνια. Η γκέλα του γκολκίπερ Ντένις στο φιλικό με τον Βόλο, ξύπνησε μνήμες Κουέστα και Μπουχαλάκη. Δεν γίνεται ένα ματς από το 2-0 στο 44′, να πηγαίνει ισόπαλο 2-2 στο ημίχρονο. Δεν μπορεί να ιδρώνει για το γκολ και να χαρίζει στην άμυνα με ατομικά λάθη. Η πιθανή άφιξη του Μπρόρσον (ή όποιου άλλου στόπερ κλείσει τις επόμενες μέρες) θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η άμυνα του Άρη θα αλλάξει κατά τα 3/4 σε σχέση με την περσινή χρονιά. Πρέπει να γίνει δουλειά για να υπάρχει ισορροπία με την μεσοεπιθετική γραμμή. Και όπως και να το κάνουμε, δεν είναι καιρός για εμφράγματα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News