Γιώργος Χελάκης: Αν πλήρωνα εισιτήριο θα το έκανα για να δω την ΑΕΚ του Αλμέιδα!

eurokinissi

Ο Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι η ΑΕΚ παίζει με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά και ότι κάθε πρόβλεψη σε αυτή τη φάση για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι απλά παρακινδυνευμένη. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου.

Kάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι με ρωτούν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Υποθέτω, δεν απευθύνονται στις μαντικές μου ικανότητες, απλά μου ζητούν μία πρόβλεψη σαν κι εκείνες που ζητούν όσοι ξημεροβραδιάζονται παίζοντας στοίχημα. Σε κανέναν δεν δίνω μία συγκεκριμένη απάντηση, όχι από σνομπισμό, αλλά από πλήρη αδυναμία να προβλέψω.

Εκείνο που ξέρω, είναι ότι αν θα πλήρωνα εισιτήριο, θα το έκανα για να δω έναν αγώνα της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παίζει με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ενα ποδόσφαιρο που… γράφει στο μάτι, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, μεταφράζει πολλές απ’ αυτές σε γκολ και βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση.

Την κάνουν όλα αυτά φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα είχαν ήδη ξεφύγει απ’ τους «πράσινους» στη βαθμολογία. Οχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά είναι ο Παναθηναϊκός που περιμένει την ΑΕΚ στο γήπεδό του έχοντας ένα σχετικό πλεονέκτημα, αφού στη Νέα Φιλαδέλφεια ήρθε ισόπαλος.

Το «τριφύλλι» είναι η πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Μόνο σε ένα παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ, φέτος έχασε σχετικά εύκολα. Σε όλα τα άλλα που έχασε βαθμό ή βαθμούς, έδειξε ότι είναι μία ομάδα με ισορροπία στις γραμμές της κι εξαιρετική πειθαρχία στο παιχνίδι της.

Φτάνοντας σήμερα στην 6η στροφή των πλέι οφ, κανένας δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω, πέραν απ’ το ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Οπως όμως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, αυτό από μόνο του δεν οδηγεί στην επιτυχία.

Οι δύο ομάδες της Αθήνας αποδείχτηκε ότι έχουν διαφορά και μάλιστα μεγάλη σε σχέση με τον… παραγινομένο Ολυμπιακό και τον… άγουρο ΠΑΟΚ. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, θα δυσκολευτούμε να βρούμε ομάδα να πασάρει και να πρεσάρει τόσο ανελέητα και για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως το κάνει η «Ενωση».

Τις περισσότερες φορές το πρέσινγκ καταλήγει σε γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, που φέρνουν τους επιθετικούς της ΑΕΚ σε θέση βολής. Αμυνες με χαμηλό επίπεδο οργάνωσης και περιορισμένη ταχύτητα αποδιοργανώνονται πολύ εύκολα απ’ αυτού του είδους την αγωνιστική συμπεριφορά.

Η μόνη άμυνα που μέχρι στιγμής έχει αντέξει είναι του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό και κάθε πρόβλεψη σε αυτή τη φάση για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα είναι απλά παρακινδυνευμένη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News