Ολυμπιακός: Επιβεβαιώνεται ότι είναι στην Ελλάδα ο Ολλανδός προπονητής Σρέντερ

Άλφρεντ Σρέντερ

Ο 50χρονος Ολλανδός πρώην κόουτς του Άγιαξ ήρθε για να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού.

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών σχετικά με ταξίδι του Άλφρεντ Σρέντερ στην Ελλάδα επιβεβαιώνονται. Ο 50χρονος Ολλανδός τεχνικός που ήταν μέχρι και τον περασμένο Γενάρη κόουτς του Άγιαξ ταξίδεψε στη χώρα μας με τον ατζέντη του για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής του ηγεσίας.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από αρμόδια χείλη, ο Σρέντερ είναι στην Ελλάδα αλλά, ακόμα, δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Το ταξίδι στη χώρα μας πάντως λέει πολλά από μόνο του.

Άρχισε την προπονητική του καριέρα από τη Βίτεσε το 2009 ως βοηθός προπονητή. Λίγους μήνες μετά μετακόμισε στην Τβέντε με τον ίδιο ρόλο ενώ το 2014 έγινε και πρώτος της προπονητής. Το 2015 ήταν βοηθός (του Νάγκελσμαν) στη γερμανική, Χόφενχαϊμ, ενώ το 2018 μετακόμισε στον Άγιαξ ως βοηθός. Έμεινε ως το 2019 και μετά επέστρεψε, ως πρώτος προπονητής, στη Χόφενχαϊμ.

Τον Αύγουστο του 2020 εντάχθηκε στο τιμ της Μπαρτσελόνα όπου ήταν ως βοηθός (του Κούμαν) μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021. Στις 3/1/2022 ανέλαβε τη βελγική Μπριζ μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Και τον περασμένο Ιούλιο ανέλαβε τον Άγιαξ όπου έμεινε για 26 ματς και τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News