ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ: Μαίνεται η κόντρα με τον Γιούργκεν Κλοπ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε στις κατηγορίες του Γιούργκεν Κλοπ για τα οικονομικά ανοίγματα της ομάδας του, με τον Καταλανό προπονητή να προτρέπει όσους δεν συμφωνούν με την πολιτική της ομάδας του, να τους πάνε στα δικαστήρια.

Ένας μίνι πόλεμος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στην Premier League, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ για το γεγονός πως οι άλλες ομάδες της Αγγλίας βρίσκουν τρόπους να υπογράφουν ακριβούς ποδοσφαιριστές, ενώ η ομάδα του δεν μπορεί να το κάνει.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός εξαπέλυσε σκληρή κριτική, καθώς είχε υποστηρίξει πως οι μεγάλοι σύλλογοι του «Νησιού» έχουν τον τρόπο να ξεπερνούν τους κανόνες που ορίζει το Financial Fair Play.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα του έδωσε πληρωμένη απάντηση, καθώς όπως τόνισε, εάν κάποιος δεν συμφωνεί με την οικονομική πολιτική των ομάδων, μπορεί να τους πάει στα δικαστήρια.

«Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τα άλλα «κλαμπ», δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Ξοδέψαμε 120 εκατ. για τον Γκρίλις γιατί πουλήσαμε άλλους ποδοσφαιριστές για 70 εκατ. ευρώ, άρα έχουμε ξοδέψει 50 εκατομμύρια. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας ξοδεύουν έτσι ώστε να ενισχυθούμε. 

Παλαιότερα ξόδευαν μονάχα δύο ομάδες. Τώρα είναι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι όπως και ο κύριος Μανσούρ που θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Ακολουθούμε πάντα τους κανόνες που ορίζει το Financial Fair Play. Εάν κάποιος δεν συμφωνεί μπορεί να παέι στα δικαστήρια.

Πριν από κάποια χρόνια η Γιουνάιτεντ ξόδευε τα περισσότερα και έπαιρνε τίτλους. Εμείς εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Τώρα όμως μπορούμε.

Η Λίβερπουλ πήρε κάποιους παίκτες που της χάρισαν το Champions League. Εάν δεν θέλουν να πάρουν άλλους είναι επειδή θεωρούν πως είναι εντάξει με αυτούς που έχουν». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News