Παναθηναϊκός: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα... και το ξέρουν όλοι!

eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε (20:00, Cosmotesport2) το πιο σπουδαίο παιχνίδι των τελευταίων 13 ετών, σε «τελικό τίτλου» με την ΑΕΚ στην κατάμεστη Λεωφόρο. Γράφει ο Κώστας Γουλής στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ξαναφτάσει σε ένα ματς που θα κρίνει (σε πολύ) μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, όπως είναι το αποψινό (20:00, COSMOTESPORT2) με την ΑΕΚ στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ναι, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό, που πέρασε πάρα πολλά απ’ το 2010, αλλά έμεινε όρθιος και ζωντανός και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι του έχει επανέλθει στο κανονικό επίπεδό του και πηγαίνει πανέτοιμος στο σπουδαιότερο παιχνίδι του τα τελευταία 13 χρόνια, για να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τη… γη της Επαγγελίας και την κατάκτηση της Super League 1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε χθες το πρωί την προετοιμασία χωρίς προβλήματα, πέραν των μόνιμων απόντων Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγέ. Κι ετοιμάζεται να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Σένκεφελντ, Κουρμπέλη, Μπερνάρντ, Παλάσιος και Σπόραρ, πηγαίνοντας με το σχήμα που πήρε τις μεγάλες νίκες των πλέι οφ απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Κάτω απ’ τα γκολπόστ θα ξεκινήσει ο Μπρινιόλι, με τους Κώτσιρα, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα, οι Ρούμπεν, Τσέριν θα συγκροτήσουν ξανά τη σκληρή τριάδα του άξονα μαζί με τον «Κούρμπε», ενώ στο δεξί άκρο της επίθεσης θα πάρει ξανά θέση ο Παλάσιος.

Ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του έκαναν… φύλλο και φτερό τις τελευταίες ημέρες την ΑΕΚ κι ειδικά τα τελευταία παιχνίδια της στα πλέι οφ σε Τούμπα, Καραϊσκάκη κι «OPAP Arena» κι αναμένεται να κάνει μία συνολική ανάλυση στους παίκτες λίγες ώρες πριν απ’ τον αγώνα.

Ο Γιοβάνοβιτς περιμένει πως η ΑΕΚ θα βγει για να πιέσει ψηλά απ’ τα πρώτα λεπτά του αγώνα και γι’ αυτό έριξε και στην προπόνηση μεγάλο βάρος στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Μπερνάρντ να συγκλίνει και να γίνεται τέταρτος χαφ, όποτε έχει την μπάλα στην κατοχή του ο Παναθηναϊκός.

Από κει και πέρα, θέλει σωστές αποστάσεις των γραμμών και καλές καλύψεις στο αμυντικό τρανζίσιον, ενώ είναι δεδομένη η στόχευσή του να «χτυπήσει» στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ κι ειδικά στη δεξιά πλευρά με τον «Τούκου» Παλάσιος. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» πήρε χθες το μεσημέρι στην αποστολή και τους 24 παίκτες που είχε στη διάθεσή του (όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια) για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News