Ιβάν Σαββίδης: Τελεσίδικη απόφαση, οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για το «όπλο της Τούμπας»

Η τελεσίδικη απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά τη σημερινή του συνεδρίαση
Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης για το όπλο που είχε πάνω του, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Τούμπας, στο ιστορικό (λόγω των όσων έγιναν εκείνη το βράδυ) παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που είχε γίνει Μάρτιο του 2018.
Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «κατοχής, με πρόθεση, αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη στη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση.
Όσον αφορά την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, ο Ιβάν Σαββίδης αθωώθηκε καθώς αυτή η πράξη εντάσσεται πλέον στον Αθλητικό Νόμο, και για στοιχειοθετηθεί προϋποθέτει βιαιοπραγία ή απειλή, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν τελέστηκαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκινά τον καθαρισμό των μαρμάρων του Παναθηναϊκού Σταδίου με την έμπρακτη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Γι' αυτό αλλάξαμε ταχύτητα φέτος - Δεν θεωρώ ότι η περασμένη σεζόν ήταν αποτυχημένη»
- Αρης Μεταγραφές: Στο στόχαστρο ο Ζερεμί Πετρίς της Γουότφορντ
- Παναθηναϊκός: Η απουσία που είναι σαν «δώρο» και ο παίκτης που καλείται να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά
- Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-3: Τρομερό γκολ από τον Καρέτσα - Έλαμψε κι ο Τζόλης με ασίστ και κερδισμένο πέναλτι (VIDEO)
