ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 4-2: Με έναν Μπρέθγουεϊτ σαν... Μέσι

Πιο εύκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-2 ήταν η νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι χωρίς τον Λιονέλ Μέσι.

Αρχοντική η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην πρεμιέρα της La Liga! Οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι, χωρίς τον Μέσι στην ομάδα, πήραν εύκολη παρά το τελικό σκορ 4-2. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κούμαν ο Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, έχοντας και μία ασίστ.

Αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε επίπεδα ανώτερη από την αντίπαλό της στον αγωνιστικό χώρο. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν από την αρχή τον έλεγχο στο παιχνίδι, ψάχνοντας άμεσα το πρώτο γκολ που θα τους έδινε άνεση στη συνέχεια.

Μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο πρώτο γκολ, με την κεφαλιά του Γκριεζμάν, μετά από εκτέλεση κόρνερ, να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα (19′) σε φάση καρμπόν, οι κυπελλούχοι Ισπανίας πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ζεράρ Πικέ να βρίσκει δίχτυα.

Αυτό το τέρμα έδωσε «φτερά» στους Καταλανούς, οι οποίοι κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα, πράγμα που πέτυχαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπρέιθγουεϊτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους ίδιους ρυθμούς. Η Μπαρτσελόνα είχε τον πρώτο λόγο και η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις καταλανικές επιθέσεις. Ωστόσο και πάλι ο Δανός σέντερ φορ ήταν εκεί. 

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ διαμόρφωσε το 3-0, με τους πάντες στο γήπεδο να πιστεύουν πως όλα έχουν τελειώσει. Όμως, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, αν και για λίγο, θέλησε να ανάψει φωτιές στους «μπλαουγκράνα».

Δύο «χτυπήματα» στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, από τους Λομπέτε και Ογιαρθάμπαλ, ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν εφιάλτες στους παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν. Εν τέλει, όμως, οι Καταλανοί απέφυγαν τις περιπέτειες, βάζοντας ακόμα ένα γκολ με τον Σέρχι Ρομπέρτο στο 90’+1, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Ντεστ, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Μπρέιθγουεϊτ, Γκριεζμάν, Ντεπάι.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θαλδούα, Ελουστόνδο, Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Πόρτου, Θουμπιμέντι, Μερίνο, Γιανουζάι, Νταβίδ Σίλβα, Ογιαρθάμπαλ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News