Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε στα 29 του ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης - Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

eurokinissi

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, μετά την είδηση του χαμού του μπασκετμπολίστα, Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη, που νικήθηκε από τον καρκίνο σε ηλικία 29 ετών.

Ο μπασκετμπολίστας Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης άφησε την τελευταία του πνοή στα 29 του χρόνια, μετά από πολυετή «μάχη» με τον καρκίνο,  και παρότι αρχικά είχε βγει νικητής, εν τέλει δεν τα κατάφερε. Είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ, τα Τρίκαλα, τον Φίλιππο Βέροιας αλλά και στο εξωτερικό, σε Σουηδία και Αυστρία.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της, για τον άλλοτε αθλητή της, που ξεκίνησε το μπάσκετ από την ακαδημία του «Δικέφαλου του Βορρά», υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2012.

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 29 ετών! Μαχητής μέχρι το τέλος, ο Αλέξανδρος έδωσε έναν γενναίο και αξιοπρεπή αγώνα, όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Υπήρξε αθλητής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με τον οποίο το 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποχαιρέτησε τον νεαρό μπασκετμπολίστα:

«Ενας νέος άνθρωπος, μέλος της οικογένειας του αθλητισμού και του μπάσκετ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το άκουσμα του τραγικού μαντάτου για τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη, μόνο αίσθημα βαθιάς θλίψης προκαλεί. Ο Αλέξανδρος είχε παίξει μπάσκετ στον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα στη Basket League και είχε αντιμετωπίσει με κουράγιο μια ασθένεια που εν τέλει αποδείχθηκε ανίκητη.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους κοντινούς ανθρώπους του εκλιπόντος. Τα πολλά λόγια είναι φτωχά και δε μπορούν να απαλύνουν τον πόνο αυτές τις ώρες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News