BUNDESLIGA: Αυτοί ξεχώρισαν την πρώτη αγωνιστική

Χάαλαντ, Κράμαριτς, Καϊντς, Σόσα και Ζόμερ ήταν κάποιοι από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά στην πρώτη αγωνιστική της Bundesliga για την σεζόν 2021-2022.

Η Bundesliga έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή, με την Γκλάντμπαχ να υποδέχεται την Μπάγερν. Στην… σκιά  του θανάτου του μεγάλου Γκερντ Μίλερ, ο οποίος σε ηλικία 75 ετών έχασε τη «μάχη» με τη ζωή. Τα «πουλάρια» παρά την αλλαγή στον πάγκο απέσπασαν ισοπαλία από τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και την ομάδα του, με τους Βαυαρούς να δείχνουν πως δεν έχουν αφομοιώσει ακόμη αυτά που ζητά στο γήπεδο ο νέος τους προπονητής.

Η έτερη αναταγωνίστρια του τίτλου Ντόρτμουντ, παρουσιάστηκε εντυπωσιακή με το 5-2 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ από τα άλλα αποτέλεσματα που ξεχώρισαν, η… λαβωμένη από τον κορονοϊό Μαϊντς επικράτησε με 1-0 της Λειψίας, η Στουτγκάρδη «σκόρπισε» με 5-1 την νεοφώτιστη Γκροϊτερ Φιρτ και Κολωνία, πραγματοποίησε εντυπωσιακή ανατροπό απέναντι στην Χέρτα Βερολίνου, παίρνοντας τη νίκη με 3-1.

Όπως ήταν φυσικό, προέκυψαν πρωταγωνιστές και η Bundesliga ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ)

Συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο Euro με τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας. Εντυπωσιακές επεμβάσεις και καταλυτική παρουσία στο 1-1 με την Μπάγερν, δείχνοντας πως ο έμπειρος τερματοφύλακας θα είναι και φέτος από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

Μαρκ Όλιβερ Κέμπφ (Στουτγκάρδη)

Μια από καλύτερες μεταγραφές των Σουηβών τα τελευταία χρόνια. Στην τριάδα της άμυνας που χρησιμοποιεί ο Ματαράτσο παίζει στα αριστερά και είναι πολύ επικίνδυνος στις στατικές φάσεις. Πέτυχε τα δύο από τα πέντε γκολ της ομάδας του και «έπιασε» το νούμερο που είχε με τη φανέλα τις Στουτγάρδης τις τρεις προηγούμενες χρονιές.

Μούσα Νιακατέ (Μαϊντς)

Αρχηγός και μεγαλύτερη προσωπικότητα της Μαϊντς, πέτυχε το γκολ της νίκης επί της Λειψίας δείχνοντας για άλλη μια φορά πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που αξίζει ν’ αγωνιστεί σε μεγασλύτερη ομάδα.

Κέβιν Εμπαμπού (Βόλφσμπουργκ)

Ένας από τους πιο επιθετικογενείς ακραίους οπισθοφύλακας στη Γερμανία, ήταν από τους βασικούς λόγους που οι «λύκοι» πίεσαν και τελικά κατάφεραν να πάρουν μια αγχωτική νίκη επί της Μπόχουμ, η οποία έπαιζε από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Μόρνα Σόσα (Στουτγκάρδη)

Πριν λίγους μήνες αισθάνθηκε αδικημένος που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας για το Euro, δούλεψε πολύ καλά τα διάρκεια της προετοιμασίας και στο πρώτο κι όλας παιχνίδι έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για την ομάδα του. Τρεις ασσίστ στο 5-1 επί της Μαϊντς μαζί με τον Χάαλαντ οι πρώτοι πασέρ της αγωνιστικής.

Γουατάρι Έντο (Στουτγκάρδη)

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κάνει πολύ και αθόρυβη δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το «μηχανάκι» στο κέντρο της Στουτγκάρδης, ίσως να είναι ο πιο σημαντικός… κρίκος στην αλυσίδα του Ματαράτσο, που φέτος θέλει να βγει στην Ευρώπη.

Φλόριαν Καϊντς (Κολωνία)

Έκανε τη διαφορά στην ανατροπή της Κολωνίας (που πέρυσι σώθηκε στα μπαράζ με αντίπαλο το Κίελο) επί της Χέρτα. Πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά και προβολή και μας έκανε να θυμιθούμε τον παίκτη που έκανε τη διαφορά σε Ραπίντ Βιέννης και Βέρντερ Βρέμης.

Μάρκο Ροϊς (Ντόρτμουντ)

Αποφάσισε να μην ακολουθήσει την Εθνική Γερμανίας στο Euro, να ξεκουραστεί και να δουλέψει στο ταλαιπωρημέν τα τελευταία χρόνια κορμί του. Η απόφαση του αρχικά τον δικαίωσε, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 5-2 επί της Αίντραχτ, παίζοντας ως ένας από της μεσοεπιθετικής γραμμής της Ντόρτμουντ.

Μούσα Ντιαμπί (Λεβερκούζεν)

Μπορεί η Μπάγερ να μην πήρε τη νίκη επί της Ουνιόν Βερολίνου, αλλά ο Γάλλος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης, ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου μπροστά από την αντίπαλη άμυνα και απόντος πλέον του Μπέιλι που βρίσκεται στην Αγγλία, ο πιο επικίνδυνος εξτρέμ των «ασπιρίνων» τη φετινή χρονιά.

Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ)

Πολλοί περίμεναν ότι δεν θα έμενε στην ομάδα του Σίντσχαϊμ αυτό το καλοκαίρι αλλά αυτά που ζητούσε η Χόφεχναϊμ ήταν αποτρεπτικά για κάθε ομάδα που ήθελε να τον αποκτήσει. Ο ίδιος νιώθει πολύ καλά και το απέδειξε στην πρεμιέρα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην ιστορία της στην Bundesliga, φόρεσε τον ρόλο του… δημιουργού και με τρεις ασσίστ βοήθησε αφάνταστα στο 4-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Έρλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ)

Τελευταίο και… καλύτερο αφήσαμε τον Έρλιγκ Χάαλαντ, το «θαύμα της φύσης» από τη Νορβηγία που θέλει να δώσει τα πάντα στην  – ίσως – τελευταία του χρονιά με την Μπορούσια. Τι μπορεί να ζητήσει παραπάνω ο Μάρκο Ρόζε από το μεγάλο του αστέρι που είχε δύο γκολ και άλλες τόσες ασσίστ στο ματς με την Αϊντραχτ. Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το έδειξε με το… καλημέρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News