PREMIER LEAGUE: Ο δεκάλογος της πρεμιέρας

Κάποιοι έδειξαν από νωρίς τις… άγριες διαθέσεις τους, άλλοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και αρκετοί δημιούργησαν ανυπομονησία για τη συνέχεια.

Σε κάθε ποδοσφαιρική σεζόν σε όλο τον κόσμο, η αρχή είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Δείχνει δυνατότητες, αδυναμίες, φτιάχνει ή ρίχνει την ψυχολογία μιας ομάδας. Με όλες τις ιδιαιτερότητες της στιγμής καταλαβαίνει κανείς πως οι ομάδες απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν έτοιμες. Η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμα και αρκετοί παίκτες που έχουν υπογράψει σε ομάδες της Πρέμιερ, έχουν ελάχιστες προπονήσεις λόγω καραντίνας.

Ουσιαστικά μετά την πρώτη διακοπή λόω των εθνικών ομάδων θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ωστόσο πάμε να δούμε όσους ξεχώρισαν είτε αρνητικά είτε θετικά στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος.

10. Ο Αρτέτα εκτός τόπου και χρόνου

Ακόμα και οι συνηθισμένοι στα.. στραπάτσα τα τελευταία χρόνια φίλοι της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια δεν περίμεναν τόσο κακή εικόνα της ομάδας τους απέναντι στην Μπρέντφορντ. Η περίοδος χάριτος του Μικέλ Αρτέτα έχει τελειώσει και ο Ισπανός με ένα σωρό ακατανόητες επιλογές κάνει τα πράγματα χειρότερα. Είναι προφανές πως η σχέση του με τον Ομπαμεγιάνγκ είναι στο χειρότερο σημείο και η Άρσεναλ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει μονίμως… αδιάθετο τον πρώτο σκόρερ της προπέρσινης σεζόν. Στο Μπρέντφορντ Community Stadium, ο Αρτέτα εμφάνισε μια ομάδα εντελώς ανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα, θυμήθηκε ακόμα και τον παραγκωνισμένο Νέλσον, ενώ, όταν χρειάστηκε δεξί μπακ, έβαλε στο γήπεδο έναν αριστερό μπακ (Ταβάρες). Την ίδια ώρα άφησε τον εξαιρετικό πέρσι Γουίλοκ να φύγει με 25 εκατομμύρια για τη Νιουκάστλ και θέλει να δώσει περίπου 60 στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Έντιγκαρντ.

9. Ο πολύτιμος Πολ Πογκμπά

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κουβέντα για το νέο του συμβόλαιο (ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι), ο Πολ Πογκμπά αποδεικνύει στο γήπεδο πως είναι από τους πιο ποιοτικούς μέσους του πλανήτη. Μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Euro, ο Γάλλος ξεκίνησε κόντρα στην Λιντς παίζοντας ως εξτρέμ, μοίρασε 4 ασίστ στους συμπαίκτες του και έκανε τον Σόλκσιερ να πονοκεφαλιάζει και μόνο στο ενδεχόμενο να τον χάσει. Αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό είναι πολύ πιθανό να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα.

8. Τσαλόμπα, το νέο πουλέν του Τουχέλ

Τον λένε Τρεβό Τομ Τσαλόμπα, είναι 22 ετών και αποτελεί ακόμα ένα διαμάντι των ακαδημιών της Τσέλσι. Έκανε το αγροτικό σε ΊπσουιτςΧάντερσφιλντ και Λοριάν, πριν από μερικές μέρες πανηγύρισε (παίζοντας βασικός) τη νίκη στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ και στο ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ και να βοηθήσει τους “μπλε” να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, στο 3-0 επί της Κρίσταλ Πάλας. Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό και είναι βέβαιο πως θα έχει αρκετά βλέμματα στραμμένα πάνω του τη φετινή σεζόν.

7. Αν έχεις Βάρντι, διάβαινε

Τι κι αν διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του; Ο Τζέιμι Βάρντι δεν ξεχνάει την τέχνη του σκοραρίσματος. Σκόραρε σε ακόμα μια πρεμιέρα και έδωσε στη Λέστερ τη νίκη επί της Γουλβς με 1-0. Πρόκεται για έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ των αγγλικών γηπέδων την τελευταία 10ετία κι αν μείνει σε καλή κατάσταση, μπορεί να απογειώσει την σεζόντ των “αλεπούδων”.

6. Ο ακούραστος Ρισάρλισον

Παίζει ασταμάτητα. Βασικός στην Έβερτον πέρσι, έφυγε το καλοκαίρι για να παίξει επίσης βασικός στην Εθνική Βραζιλίας η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Και αμέσως μετά έφυγε για το Τόκιο όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την βραζιλιάνικη ολυμπιακή ομάδα. Βασικός και στην πρεμιέρα της Έβερτον απέναντι στη Σαουθάμπτον όπου με ένα γκολ και μια ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα για την ανατροπή των “ζαχαρωτών” και το τελικό 3-1.

5. Ο… υδραυλικός Ισμαΐλα Σαρ

Από αυτούς που έλαμψαν στην πρεμιέρα. Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ της Γουότφορντ είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους μπακ του περσινού πρωταθλήματος, τον Ματ Τάργκετ. Τον πέρασε με κάθε πιθανό τρόπο, πέτυχε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και ανάγκασε τον Ντιν Σμιθ να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο. Διαθέτει τρομερή έκρηξη και τεχνική κατάρτιση, που σύντομα θα τον βάλει μέσα στα… μπλοκάκια των “μεγάλων”.

4. Οι φόροι, ο θάνατος και το γκολ του Σαλάχ στην πρεμιέρα

Τα παραπάνω είναι σίγουρα σε αυτή τη ζωή. Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ της Λίβερπουλ πήρε για ακόμα μια φορά από το χέρι τους “κόκκινους” και τους οδήγησε στη νίκη με 3-0 στην έδρα της Νόριτς. Με δύο ασίστ και ένα γκολ έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σκοράρει σε 5 συνεχόμενες πρεμιέρες και έδωσε το στίγμα του και για τη φετινή σεζόν.

3. Γουέστ Χαμ  με το πόδι στο γκάζι

Σα να μην πέρασε μια μέρα από την περσινή καταπληκτική σεζόν για τα “σφυριά”. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόις ήταν εξαιρετική στην πρεμιέρα στην έδρα της Νιουκάστλ, πέτυχε 4 γκολ και θα μπορούσε άλλα τόσα, με τον Αντόνιο να επιβεβαιώνει πως είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να δούμε πως θα τα καταφέρει κουβαλώντας και το… καρπούζι του Γιουρόπα Λιγκ.

2. Η Τότεναμ “γέννησε” προσδοκίες

Την ώρα που το σίριαλ Κέιν συνεχίζεται, η Τότεναμ εμφανίστηκε απολύτως συγκεντρωμένη στην πρεμιέρα και κατάφερε να υποχρεώσει σε ήττα την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο φαίνεται πως έχει βάλει με το καλημέρα το στίγμα του, η αμυντική λειτουργία της Τότεναμ ήταν εντυπωσιακή και ο Σον στην επίθεση έκανε τη δουλειά. Μετά από αυτό το πρώτο δείγμα είναι σίγουρα λιγότεροι αυτοί που ανησυχούν για το ενδεχόμενο πώλησης του Χάρι Κέιν.

1. Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία

Απέναντι στην Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι παρέταξε την ακριβότερη ενδεκάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Οι ΈντερσονΚανσέλοΜεντίΆκεΡούμπεν ΝτίαςΦερναντίνιοΓκουντογκάνΓκρίλιςΜαχρέζΣτέρλινγκ και Φεράν Τόρες κόστισαν συνολικά στους “Πολίτες” 553,32 εκατομμύρια λίρες, ωστόσο η πρωταθλήτρια Αγγλίας γνώρισε με το καλημέρα την πρώτη της φετινή ήττα. Το πρόβλημα με την απουσία στράικερ βγάζει μάτι και αν δε γίνει το deal με τον Κέιν, θα το βρει μπροστά της σε όλη τη σεζόν. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News