Άρης: Προσπαθεί να κλείσει ιστορικό φιλικό με τη Σεντ Ετιέν!

twitter

Οι άνθρωποι του Άρη βρίσκοναι σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή ενός φιλικού που γράψει ιστορία με την Σεντ Ετιέν, την ομάδα του Μισέλ Πλατινί, που είχε παίξει στο θρυλικό Χαριλάου!

Ο Άρης θα κάνει δύο ταξίδια το καλοκαίρι για φιλικά σε Ισραήλ και πιθανότατα στη Βουλγαρία για να δώσει φιλικά παιχνίδια, καθώς η προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους.

Παράλληλα ψάχνει να κάνει και κάποια φιλικά στην Ελλάδα, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φιλάθλους, αλλά και αγωνιστικά τεστ πριν από τα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα είχε κάνει κουβέντα με τον Σεμπάστιαν Κελ για δύο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, γνωρίζοντας ότι μόνο εύκολο δεν είναι ένα φιλικό με την Μπόρούσια λόγω προγράμματος.

Ωστόσο, ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής έχει προχωρήσει μία ακόμα επιλογή, που θα τρελάνει τους φίλους του Άρη! Βρίσκεται σε συζητήσεις με την γαλλική Σεντ Ετιέν, μία ομάδα με την οποία τον συνδέουν πολλά πράγματα και κυρίως η ιστορία τους.

Ο Άρης έχει παίξει με την θρυλική Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί το 1979, όταν έκανε τη μεγαλειώδη πορεία του στην Ευρώπη αποκλείοντας Μπενφίκα και Περούτζια. Τότε είχε χάσει 4-1 στη Γαλλία και αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 στο Χαριλάου σε δύο ματς που έμειναν στην ιστορία.

Οι φίλαθλοι του Άρη είναι αδερφοποιημένοι με τους φιλάθλους της Σεντ Ετιέν και αν τελικά βρεθεί ο τρόπος να κλείσει αυτό το φιλικό, θα ζωντανέψει μνήμες από το παρελθόν, αλλά θα έχει και τεράστια οικονομική επιτυχία.

Τα δύο ματς με τους Γάλλους

28.11.1979 Σεντ Ετιέν ΟΥΕΦΑ Σεντ Ετιέν-Άρης 4-1 (33’ Σεμερτζίδης – 13’ πέν. Πλατινί, 46’ Λαριός, 53’ Λόπεζ, 77’ Ρουσέ)
12.12.1979 Θεσσαλονίκη ΟΥΕΦΑ Άρης-Σεντ Ετιέν 3-3 (26’ Ζήνδρος, 83’ πέν. Πάλλας, 87’ Βένος – 8’ Λαριός, 64’ Ζιμακό, 81’ Ρεπ)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News