ΤΟ SCOUT REPORT ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΝ: «Δεν μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Έλληνας μέσος, δεν διστάζει να χρίσει φαβορί τον Ολυμπιακό στις αναμετρήσεις με την Σλοβακική ομάδα, τονίζοντας ότι αυτή δεν διαθέτει το σύνολο προηγούμενων ετών και ουσιαστικά δεν μπορεί να προβληματίσει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Σαββίδης αγωνίζεται στο σλοβακικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια. Πρώτη του ομάδα ήταν η Ζέμπλιν, ενώ από την περσινή περίοδο ανήκει στην Σπάρτακ Τρνάβα. Μάλιστα μαζί της αγωνίστηκε στην Ευρώπη, καθώς φέτος η ομάδα του παίζει στο Europa Conference League. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου μάλιστα, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023 και όπως όλα δείχνουν έχει καταφέρει να βρει την “ιθάκη” του στην Σλοβακία.

Όπως είναι φυσικό, είναι και ο κατάλληλος για να μας αναλύσει την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play off του Europa League, την Σλόβαν.

-Κυριάκο κατά τη γνώμη σου, υπάρχει φαβορί στις αναμετρήσεις της Σλόβαν με τον Ολυμπιακό; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

-Υπάρχει και είναι ο Ολυμπιακός. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σλόβαν. Αλλωστε η Σλόβαν δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν και θα μπορούσε να προβληματίσει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Έχει χάσει αρκετούς καλούς παίκτες της και πλέον έχει σημαντικά κενά.

Έχει και νέο προπονητή, ο οποίος άλλωστε ζήτησε να γίνουν και μεταγραφές.

Είναι αυτό που είπαμε και πριν. Δεν έχει πλέον το υλικό που είχε τα προηγούμενα χρόνια και παρουσιάζει κενά. Δείχνει μάλιστα να έχει και πρόβλημα με παίκτες. Οπως για παράδειγμα με τον Ρατάο που δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Όπως είναι πλέον διαμορφωμένη η κατάσταση, ποιους παίκτες ξεχωρίζεις, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό;

Θα έλεγα τον Ρατάο, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο παίκτη τους, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίξει. Από κει και πέρα, ο Βάις, ο οποίος άλλωστε είναι γνωστός σε όλους, είναι επικίνδυνος παίκτης. Γενικά όμως ξαναλέω ότι δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα και διαθέτει αυτή την στιγμή, τον καλύτερο Έλληνα παίκτη, τον Γιώργο Μασούρα. Κάνει τρομερή δουλειά μέσα στο γήπεδο και έχει κερδίσει με την αξία του τη θέση στην ενδεκάδα. Σε γενικές γραμμές, θεωρώ σίγουρη την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν.

Αυτό είναι και το κλίμα που επικρατεί εκεί;

Θεωρώ ότι οι δηλώσεις του προπονητή τους, σχετικά με την έλλειψη παικτών, δείχνει και το πως περιμένουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά και αυτοί θεωρούν ότι δεν έχουν πολλές πιθανότητες για να πάρουν την πρόκριση.

 -Πες μας και μερικά πράγματα για σένα και την ομάδα σου.

Εγώ είμαι πραγματικά πάρα πολύ καλά εδώ και πραγματικά απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Μάλιστα ανανέωσα και το συμβόλαιό μου μέχρι το 2023 και μπορώ να προσηλωθώ στους στόχους της ομάδας μου. Πιστεύω ότι φέτος θα γίνει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και έχουμε αρκετές πιθανότητες για να είμαστε εμείς αυτοί που θα κόψουν πρώτοι το νήμα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News