Σκοτ Κάρσον: Η απίστευτη ιστορία του και τα δύο Champions League στην Πόλη!

Ο Σκοτ Κάρσον θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ως ο τερματοφύλακας που έχει κατακτήσει το UEFA Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, χωρίς να αγωνιστεί λεπτό και μάλιστα στην ίδια πόλη. Την Κωνσταντινούπολη!

Αν προσέξει κανείς την φωτογραφία της στιγμής που ο Ιλκάι Γκιουντογκάν ετοιμάζεται να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League, θα διαπιστώσει ότι γνωρίζει σχεδόν όλους, όσους βρίσκονται στο πλευρό του Γερμανού αρχηγού.

Υπάρχει όμως και ένας, που πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να θυμηθείς ποιος είναι. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, με την πορτοκαλί εμφάνιση και το μετάλλιο είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της Σίτι, ο Σκοτ Κάρσον.

Που είναι η είδηση θα πείτε. Μα είναι απλό. Κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Champions League με διαφορετική ομάδα, χωρίς να αγωνιστεί στον τελικό και στην ίδια… πόλη. Την Κωνσταντινούπολη.

Η ιστορία του είναι εντυπωσιακή, καθώς ήταν μέλος της Λίβερπουλ το 2005 όταν έκανε την επική ανατροπή κόντρα στη Μίλαν και κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Κάρσον τότε είχε μπει τελευταία στιγμή στην αποστολή, ενώ νωρίτερα στη διοργάνωση είχε αγωνιστεί κόντρα στη Γιουβέντους.

Από τότε πέρασαν… 18 ολόκληρα χρόνια και ο 38χρονος πλέον Κάρσον, ευτύχησε να κατακτήσει για δεύτερη φορά το τρόπαιο, ως μέλος της αποστολής της Σίτι και ως 3ος τερματοφύλακάς της. Μια εντυπωσιακή επίδοση που όμοια της, δύσκολα θα συναντήσουμε, όσο κι αν το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τρομερές ιστορίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News