Super League: Ο «χάρτης» του νέου πρωταθλήματος

Οι 14 ομάδες που συμπληρώνουν το παζλ της νέας σεζόν και οι περιοχές που εκπροσωπούν.

Με τη χθεσινή μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου από την Κηφισιά, συμπληρώθηκε το «παζλ» των 14 ομάδων που θα λάβουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League, το οποίο αρχίζει στις 18 Αυγούστου. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις ομάδες και τις περιοχές της Ελλάδας που εκπροσωπούν.

Η Αττική διατηρεί τα ηνία

Το λεκανοπέδιο της Αττικής για ακόμα μία χρονιά έχει τα πρωτεία αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και η «νεοσύλλεκτη» Κηφισιά συμπληρώνουν την πεντάδα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει ο μοναδικός εκπρόσωπος του Πειραιά. Η Αττική είχε μία απώλεια, με τον υποβιβασμό του Ιωνικού, αλλά την «ισοφάρισε» η ομάδα της Κηφισιάς.

Η Β. Ελλάδα

Από κει και πέρα, στη Β.Ελλάδα συναντάμε τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, ενώ υπάρχει η νέα προσθήκη με την άνοδο του Πανσερραϊκού.

Κατά τα λοιπά, η Θεσσαλία έχει μοναδικό εκπρόσωπο τον Βόλο, η Δυτική Ελλάδα αποτελείται από τους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, η Πελοπόννησος εκπροσωπείται από τον Αστέρα Τρίπολης και η Φθιώτιδα από τη Λαμία.

Η μοναξιά του ΟΦΗ

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης για ακόμα μία σεζόν παραμένει ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι αυτό που αναγράφεται και στη φανέλα της «ένα νησί, μία ομάδα», ενώ σίγουρα είναι από τις πιο άτυχες ομάδες του πρωταθλήματος αφού θα πρέπει να ταξιδέψει εκτός Κρήτης σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News